Sötét barna szemhez egyáltalán nem passzol a kék kontaktlencse?
Figyelt kérdés
Soha nem volt kontaktlencsém és osztálytársam azt mondja,hogy ő nagyon szereti. Nekem nagyon sötét barna a szemem és fekete a hajam; ha kék kontaktlencsét vennék az mennyire takarná vagy mennyire nézne az ki jól? Nagyon természetellenesen lenne? És amikor veszem, akkor előtte nem próbálhatom fel,hogy hogy néz ki? Illetve még sose volt rajtam szóval nyilván kapok vmi próbalencsét; de színeset is lehet próbálni?2016. márc. 8. 19:50
1/5 anonim válasza:
Szia, nekem jók a szemeim és olyat szerettem volna, hogy 0 dioptriás kék színű kontaktlencsét hordva a barna szemem legyen kék. Kikértem szakértő véleményét és egy teljesen evidens választ kaptam, amibe addig nem gondoltam bele. Szóval azért nem működik a dolog, mert a kontaktlencsén a a látórés, azaz a pupilládnak megfelelő terület állandó méretű, szemben a pupilla nagyságával, ami folyamatosan változik. Ha túlságosan összeszűkül, akkor a kék lencse kék területe nem fedi le tökéletesen és barna gyűrűk lesznek legbelül. Nekem azt ajánlották, hogy egy arany színű lencsét vegyek, mert az jobban passzol a barnához és nem vehető észre ha kilóg alóla a szivárványhártya.
2/5 A kérdező kommentje:
ere a pupilla tágulásra am én is gondoltam...de én azt hitem,hogy a lencse az a minimális pupilla területre van szabva és ha tágul a pupillám így nem látni gyűrűt...de mondom....ezt csak gondoltam....még sose volt, azt se tudom,hogy kell felvenni....akkor mindenképp barnát, vagy vmin más színűt....köszönöm a választ :)
2016. márc. 8. 22:46
3/5 anonim válasza:
A minimális pupilla terület nagyon-nagyon pici, nézd csak meg nyáron a tűző napon napszemüveg nélkül.
4/5 anonim válasza:
Nagyon sok kép van a neten, szerintem nem szép, mert természetellenes a színes lencse mindig.
Pl ezen jól látszik a fő hiba vele:
Én zöld szemre próbáltam kék és szürke lencséket, még az is nagyon rosszul nézett ki. Pedig nem volt ilyen nagy különbség. Optikában nem szoktak színes lencsékkel foglalkozni... legalábbis én olyat még nem találtam. Max vizsgálatot tudsz csináltatni ott, próbálni nem. Én netről rendeltem a lencséket.
5/5 anonim válasza:
Én alapból kontaktlencsés vagyok, így már tudtam a görbületet, satöbbit és úgy rendeltem netről színeset. Eleinte kicsit sokkoló volt azoknak akik ismernek, de azóta nem nagyon tűnik fel senkinek. Vagy ha igen megdícsérik és annyi. Nem lesz tőle ufo fejed meg mittudomén és tökéletesen ki is látok rajta :D napi 16 órát is van hogy hordom és látok benne ugyanúgy. Volt vagy 2-3 féle kékem, abból egy belógott a látóterembe, meg fos is volt mert szürke volt és nem kék a szememen. Amit ajánlani tudok az a Colourvue Big Eyes Cool Blue, istentelen szép és mivel kicsit nagyobb mint egy átlagos lencse, így tökéletesen kilátsz középen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!