Ez mitől lehet?
1-2 hete kezdődött, amioor egyik nap úgy keltem reggel, hogy alig tudtam kinyitni a bal szemem, olyan volt mintha egy szempilla lenne benne, nagyon irritált.Rengetegszer megnéztem és semmi nem volt benne, viszont kicsit bevérzett a belső rész, de nem olyan feltűnő csak ha közelről nézzük.Azóta még 1-2 alkalommal volt ilyen, de azok mind csak pár percig tartottak és nem is lett annyira véreres tőle a szemem, de akkor is rossz érzés.
Ez mitől lehet? Lehetséges hogy nagyon megerőltetem a szemem? Mert mostanában elég nehéz az iskolat, reggel 5-kor kelek, lehúzok 8 órát a suliban aztán otthon is csak erőltetem amikor tanulok meg van, hogy gépen kell dolgozni.
És miért csak reggelente tapasztalok ilyet?
Ha elmegyek ezzel a szemészetre tudnak majd adni rá valamit vagy ez nem elég indok ahhoz hogy megnézessem?
Szia!
Egyszerű kötőhártya vérzésről van szó, ha semmi más tünet nem észlelhető. Átmeneti erőlködés, vérnyomás kiugrás, cipekedés, intenzív szemdörzsölés, magasból ugrás stb. okozhatja (vagy ahogy te mondtad a szem megerősítése koránkelés, után pihenés nélkül tanulás).
Érdemes C-vitamin kúrát tartani, vagy szemészt felkeresni gyógyszeres kezelés miatt. Ha tartósan megmarad és nincs látható változás, akkor laborvizsgálatot (véralvadási paraméterek stb.) is javasolhat a doki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!