Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem lehet szemműtétem?

Miért nem lehet szemműtétem?

Figyelt kérdés
+-os dioptriát miért nem lehet megműttetni 21 évesen? Sehol nincs semmi lehetőség erre?
2016. febr. 10. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi az a dioptria.

Elmész egyébként a klinikára, és érdeklődsz (vagy felhívod őket) pontos választ ők fognak adni.

2016. febr. 10. 20:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár nekem minuszos a szemem és azt műtik a Klinikán ahol én voltam van lehetőség a +os szem műtétére is. Azonban a dokotnő azt mondta, abban még nem annyira profik és rutinszerű a technika mint aki távolra nem lát.

2016. febr. 11. 08:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Mínuszost valóban könnyebb műteni, mert ott csak le kell "reszelni" a felesleget úgymond. A pluszosnál viszont domborítani kéne (amit ugye nem lehet, mert hát mit rakjanak rá pluszban), ezért egy területen körbe csinálnak egy kis árkot és ami ezen belül van, annak reszelgetik a szélét így az a rész domború lesz. Nagyon pluszosnál ez nem valami egzakt megoldás lesz az biztos.
2016. febr. 11. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudtommal +-osat is műtenek. A 21 éves kor nem kizáró ok, de feltétel, hogy beállt legyen a dioptriád, tehát ha az elmúlt 1-2 évben még romlott, akkor várni kell vele. De érdemes felhívni egy klinikát, kérni egy vizsgálatot és ott kedvesen elmondanak mindent, ami érdekel.
2016. nov. 3. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!