Egy látássérült mitől végez jobb gyógymasszázst?
A látássérült nem feltétlen végezz JOBB gyógymasszázst, de éppen ehhez nem kell látnia, elég, ha érzi a beteget.
Söt sok esetben a rendesen látó masször is becsukja a szemét, ha valami izomfeszülést vagy hasonlót keres, mert úhy jobban tud a tapintásra koncetrálni, és hamarébb megtalálja, hogy hol van a gond.
Mert a vakoknak és gyengén látóknak sokkal kifinomultabb más érzékelésük, jelen esetben pl a tapintás.
Ugyanakkor én egyszer voltam egy vak hölgynél masszíroztatni, az rettenetesen fájt végig, és utána is napokig, szóval egyáltalán nem volt jó, de nem mondom hogy ez a vaksága miatt volt.
Egy látássérült nem biztos, hogy jobb, mint egy látó. Egy látó sem biztos, hogy jobb, mint egy látássérült. Nem a látáson múlik, hanem a szakmaiságon, hozzáálláson.
Én is voltam már egy gyógyfürdőben látássérültnél, de őhozzá többet bizony nem fogok menni. De attól még más látássérült lehet profi. Voltam látónál is, aki csak simításokat végzett, mert éppen fáradt volt a keze. Na őhozzá sem megyek többet. De attól még vannak igazán jó szakemberek a látók között is.
Szóval ki ilyen, ki olyan, de általánosítani nem lehet, mert mindkét esetben vannak jók és nem jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!