Így is érdemes lenne szemüveget hordanom?
Homályosan látom a suliban a kivetítőt, ezért elmentem szemészetre. Az utolsó két számot nem láttam tökéletesen, ezért a doktornő felírt -0,5-ös szemüveget. Az életben, sulin kívül nem érzem a szemüveg hiányát.
Már 2 helyről hallottam, hogy ők is -0,5ös szemüveggel kezdték, és ne gondoljam azt, hogy csak a suliban fogom viselni, mert egy idő után annyira hozzászokik a szemem, hogy "követelni" fogja otthon, vagy a városban is a hordást. Valamint, hogy pár év elteltével már -2-es szemüveget hordanak. Félek, hogy csak rosszabbodna, és tényleg mindig rajtam lenne. Eddig nem vettem észre, hogy romlott volna, hisz 2 éve ugyanennyire láttam rosszul a kivetítőt. Nem érné meg inkább szemtornáztatás, bálinger féle szemüveg viselése? Valakinek tapasztalata, aki hasonlóan, -0,5-el kezdte a szemüveg viselést?
A szemtorna nem sokat ér, pontosabban a látást nem javítja.
A Balinger-szemüveg meg átverés, azzal igen erösen csölátása van az embernek, amít használja, azaz csak hátrányt okoz.
Akik meg azt mondják, hogy fél dioptriával kezdtek szemüveget hordani és késöbb erösebb lett - azoknak igazuk van, csak azt nem fogják fel, hogy ha nem fél, hanem egy dioptriával kezdtek volna, akkor is ugyanúgy romlott volna a látásuk és akkor is ugyanolyan erös kellene, mint most.
Majdnem mindenki, akinek szükséges az éleslátás, ilyen szemüveggel kezd. Ha nem használod, akkor azzal a szemeden nem segítesz, viszont sokszor lesz fejfájásod, illetve egy idö után már nagyon sok problémád lesz amiatt, hogy nem látsz rendesen.
Na, akkor 2 dolog.
1. A szem optikai romlása (vagy nem romlása) független attól, hogy hordod-e a szemüveget. Az nem gyógyszer, hanem egy optikai eszköz. Vagyis aki nem hordta és romlott neki, nehogy azt higgye, hogy attól romlott. Nőtt a fej és vele nyúlott a szemgolyó, a mínuszos ettől romlik, ez már csak ilyen.
2. -1 fölött nincs választás. -1 alatt viszont - mint neked is - igen meggondolandó. Az ugyanis valóban úgy van, hogy ha elkezded hordani, az agyad nem fogja azt csinálni, amit eddig csinált, vagyis, hogy próbálta a képet minél jobban korrigálni. Ezután "készen", élesen kapja a képet, ezért ellustul. Aztán, amikor éppen leveszed, akkor, - bár a szemed optikailag semmit sem változott - homályosabbnak fogod látni, vagyis szubjektíve romlásként fogod megélni a látványt. Erre mondták, hogy már állandóan követelni fogja a szemüveget.
Nekem -0,75. Nem hordom, csak extrém ritkán. De inkább közelebb ülök 1 méterrel a tv-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!