Nem fog tovább romlani a szemem ha a szemüveggel együtt 70%-os látásom lesz? Mekkora dioptria lehet a 100% látásom?
Mit sajnos?
A szem nem romlik attól, hogy nincs előtte szemüveg. Nem attól romlik. És a szemüvegtől sem fog meggyógyulni sem a romlás megállni, ha éppen olyan oka van, mert ez nem gyógyszer, hanem egy ismert fizikai elven működő optikai segédeszköz.
De, akkor is romlott volna.
És ha ide beírja valaki ugyanezt, mint te ("romlott, mert nem hordtam"), hogyan fogod bizonyítani, hogy tényleg amiatt romlott? Ahhoz még egyszer újra kéne születnie annak az embernek, ugyanazokat csinálnia, majd szemüveget hordani és akkor utána összehasonlítani.
Ahhoz mit szólsz, hogy van aki szemüveges, sőt tökéletesen passzoló szemüvege van, mégis romlik a szeme? Akkor mégis csak mástól romlik?
Gyermek koromban én sem mindig hordtam a szemüvegemet rövidlátó létemre. Serdülő koromra a lezdeti -2 dioptriából -6 dioptria lett.
Egy szemorvos mondta, tökéletesre nem tudják tennni a látást, mert egyrészről jóval magasabb dioptria érték kellene és ennek a viselése is gond lenn.
Ha nincs megfelelően becsiszolva a lencse a keretbe, akkor bármilyen tökéletes is a szemvizsgálat, nem lesz jó a látás. Igaz, idővel hozzászokik a szem a szemüveghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!