Visszanyerhető a tiszta látás?
Figyelt kérdés
Rövidlátó vagyok -1,5 dioptriával mindkét szememen, elkezdtem a szemtornát csinálni (szem masszír, tenyerezés stb) és most nem hordok se szemüveget, se kontaktlencsét és étrendet is váltottam ami ehhez megfelel, de érdekelne hogy tényleg van rá esély hogy visszanyerjem a látásom? Örülnék ha tapasztalatokat/módszereket tudnátok írni, csak mert nagyon kevés forrás van erről a témáról és tényleg szeretnék újra tisztán látni műtétek nélkül.2016. jan. 7. 10:02
1/3 PPeePPiiTTaa válasza:
Szerintem igy nem lehet visszanyerni az eleslatast! Ha nem akarsz szemuveget akkor műtét. En magam nem probaltam szemtornat de nagyon sok emberrel talalkoztam aki igen es sok pozitiv dolgot sajnos nem tudtak mondani.
3/3 anonim válasza:
Nem tudom a szem környékének masszírozása jelent e valamit.
A szemet össze vissza kell mozgatni, általában ez úgy van hogy fel-le, jobbra-balra, körbe forgatni. Na de ki szokták hagyni a fókuszálást. Ha rosszul fókuszál a szemed akkor vagy rövid vagy távol látó. Ha pl valaki sokat olvas, a szem megszokja azt a távolságot és esetleg más távolságra rosszul fókuszál. Ha pl felemeled az ujjad és azt nézed, akkor a távolabb lévő dolgok homályosak, ha távolban lévő dolgokat nézed akkor az ujjad homályosan látod, ez a fókuszálás. A korral és ha mindig egy távolságba nézel ez a képessége romlik a szemnek. Elvileg ha ezt a fókuszálást gyakorolgatod javíthatsz rajta(persze erre bizonyítékot nem tudok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!