Segít valaki, hogy mikre kell számítanom?
Szemüveges leszek tudni szeretném mire számítsak.
Mikre kell odafigyelnem és mi lesz hátráltató tényező
Nem igazán értem a kérdést.
Hogy érted, hogy hátráltató tényező? Ha nem látsz jól, akkor egy szemüveg csak előnyödre válik, eltekintve attól, hogy van egy plusz tárgy a fejeden, amihez még hozzá kell szoknod, hogy ott van.
Mire figyelj? Hát ne törd össze... Meg nem árt beszerezni neki egy tokot, meg törlőkendőt.
Fejtsd ki jobban mire gondolsz, mert nekem ez így kusza.
(Most lettem én is szemüveges, nem igazán hátráltat, sőt)
26 éve van szemüvegen, én sem értem, mire gondolsz... A legnagyobb gondot nálam azt jelenti, hogy motoros túrán macerásabb levenni a sisakot, a szemüveg rosszul áll meg a sehol sem egyenes motoron, de azért megoldható :)
A jelen szemüvegemben jobban nézek ki, mint nélküle, a szemüveg már régen megszokott dolog, a suliban se csúfolják miatta az embert... A rossz szem nyilván problémás, ha épp nincs rajtad szemüveg vagy van, de télen bepárásodik... De ennyi.
Tesiórán nincs felmentés, ha szemüveg nélkül nem látsz?
Mert ugye vannak bizonyos gyakorlatok ahol nem kifejezetten hasznos, ha rajtad van.
(Első vagyok, én már nem járok suliba, így erre például nem is gondoltam :) )
2. voltam. Bevallom, nem emlékszem, mi volt tesiórán, de hogy sosem volt felmentésem, az tuti. Szerintem egyszerűen nem volt rajtam szemüveg. Miért, hanyas a szemed? Nekem négyesnél kicsit rosszabb, ez azért elég távol van attól, hogy ne lássak :) Számítógépezni nem tudok, embereket és tárgyakat sem tudok messziről megkülönböztetni, de szinte minden más OK lehet nélküle is. Néha manapság már nem is viselem a szemüveget, ideje lenne megjavítanom a szemem, ha már állítólag lehet. Egy próbát megér. Utána majd hordhatok szemüveget nullás üveggel, de ha egyszer túl jól néz ki :D
Az emberi véglény tanárokkal vagy nem törődnék, vagy visszaszólnék, aztán max. kapok tanári figyelmeztetést, mit számít az? Annyira sajnálom, hogy nem a jelen személyiségem volt meg diákként, ma már akkora botrányokat csapnék teljesen jogosan... Volt pár rossz tanárunk. Csak az ovit hagytam ott első évben örökre... Eljöttem és nem mentem vissza többé. Rájuk kellett volna hívni valamit, ki tudja, hány gyerek lelkét törték meg?
Amúgy kontaktlencsét is lehet hordani, megvannak az előnyei, bár a szemnek érzésem szerint kényelmesebb a szemüveg. Plusz azt könnyű levenni, ha arra van szükség. Sokkal jobban látok közelre szemüveg nélkül, s ezt sokszor kihasználom.
-1.75 és -2.25 és igen nagyon keményen beszólogatós vagyok de mostanában javítok magatartásból...
Azt nem értem soha miért a szemüvegeseket oltják le a ****** és nem a szemészt... Nem tehetek arról hogy apukámtól örököltem a ghajlamot.
Én most mentem nyugdíjba. Nagyon rossz a szemem, 10 dioptria felett, muszáj voltam kontaktlencsét hordani munkába. Most már nem érdekel, hogy nézek ki, hordom a szemüveget. Nagyon sokat szenvedtem a kontaktlencsével: félrecsúszott, kiesett, feltapadt, elveszett, szúrt; ha szeles időben aláment egy porszem, csillagokat láttam a fájdalomtól...
Viszont szebb voltam benne, az kétségtelen. Most a szemüveggel az zavar leginkább, hogy ha bemegyek a hidegről egy boltba, bepárásodik, és percekib nem látok semmit.
Szemtornával helyreállíthatod a szemed.
https://www.youtube.com/watch?v=uuKB7yZrzTo&list=PLBYDFqtSaW..
https://www.youtube.com/watch?v=k9chpsoZBe4&list=PLKf6CjNK9W..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!