Hogyan zajlik? Mit kell most tennem?
Sziasztok!
Nemsokára 18 éves leszek és még nem vagyok biztos abban, hogy megakarom-e műtetni a szemem. A dioptria: bal szemem - 4.5; a jobb szemem - 5.0
Egyébként egészen Általános időszakomban (2. osztályban) lettem szemüveges, de azóta csak romlott a szemem. És az az igazság, hogy félek megműtetni a szemem, mert eddig csak videót láttam a lézeres szemműtétről, és igen, bepánikoltam. De amúgy, azon kívül nem tudom, hogy hogy zajlik, tehát valaki részletesen elmondaná nekem, és, hogy muszáj megvárni, amíg 18 éves leszek?
Ja, és a videóra visszatérve, az emberek hogy tudják nyitva tartani a szemüket annyi perc alatt?
Tehát, aki már átesett ezen az egészen, azok segítsenek!
Előre is köszönöm a válaszokat!
:)
A szemet helyre lehet hozni műtét nélkül, csak persze nem egy délután alatt, hanem kb. 1 dioptria/hó megy le róla mindennapi tornáztatással, étrendkiegészítőkkel:
A lófüttyöt megy le tornával.
Kérdező, még 6-7 évig gondolkodhatsz, mivel a szemgolyó addig nyúlik még (és ezzel romlik a dioptria), amíg a fej nő. Addig nem érdemes megműteni, mert 2 év múlva megint tehetsz fel egy szemüveget, meg 2x műttetni sem jó ötlet.
A műtétre (érésig), amikor már nem változik a szem geometriája, ha addig kontakt lencsét hordanál?
Mert mi van ha most megműtteted és mivel még növésben lehetsz ezért ugyanúgy romlik tovább, aztán adtál a kakinak egy pofont és megint kell a szemüveg, mert elsietted a műtétet és még romlott tovább.
Jó, ebben igazad van. Akkor türelmes leszek.
Akkor elmondaná nekem valaki, hogy hogy zajlik? Hajt a kíváncsiság, hogy TI (mármint azok, akik túlestek rajta), hogy éltétek át, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!