Lehet hogy szemüveget kell csináltatnom?
Üdv !
20 éves lány vagyok, jelenleg egy irodában dolgozom, napi 8 órát. A helyzet az, hogy míg nem kezdtem el dolgozni, sose ültem még annyit gép előtt mint most (kvázi kinti, nem gép előtt tespedő gyerek voltam). Ennek hatása kezd látszódni, mivel minden második nap szinte fáj a fejem, rosszul fókuszálok, és a távoli betűk elolvasása is kezd lassan nehézkessé válni.
(Egyéb "ülő-problémám" nincs, hálistennek ellensúlyozza a jégkorong.)
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e szemüveget csináltatni, ha igen milyen típusút, fajtájút, vagy megoldható-e még a probléma okkuláré nélkül is, milyen praktikákkal?
A családi körömben nem sokan szemüvegesek, a nagynéném lát rosszul, mindenki másnak jó a szeme (kivétel az időskori látásromlás persze.)
Sem édesanyám, sem édesapám nem szemüveges.
Igazából mindenképp el fogok menni szemészetre, orvoshoz, de előtte szerettem volna tájékozódni,saját tapasztalatokról hogy mindenképp, csak a szemüveg a megoldás, vagy lehet-e mással is kordában tartani.
Hát lehet, hogy eddig sem volt tökéletes, csak kint, ahol nagy távolságok vannak, és többnyire sokkal-sokkal több fény, ez egyáltalán nem tűnt fel. 1-2 év nem elég ahhoz, hogy megromoljon a sok közelre nézéstől (és nem, nem csak a számítógéptől, ez lehet 8 óra olvasás, fogorvos meló, vagy órás is). legfeljebb 10-20 év alatt lehet összeszedni -0,5...-1 dioptriát ilyen körülmények között is csak.
Továbbá, ha volt egy nagyon pici rövidlátásod eleve, ez a fej növésével, ami a szemgolyó további megnyúlását jelenti fokozódik, egészen addig, amíg nem nő tovább, vagyis kb 22-26 éves korig, tehát még akár ez is (f)okozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!