Lehetséges, hogy valakinek nem bírja a szeme a lencsét?
A kontaklencset?
Igen,azt hallottam nagyon szaritja es nem egeszseges
Köszönöm a válaszokat, nagyon remélem, hogy nekem bírni fogja.:/
Utolsó válaszoló, nagyon vicces! -.-
Haha....
A lényeg, hogy lágy lencsét kell választani. Az nagyon ritka, hogy a lágy lencsét valakinek nem bírja a szeme. Én kemény lencsével kezdtem, mert a szemészeten ezt ajánlották. Na azt én sem bírtam, mert egy kemény műanyag darab, könnyen kiesik, a végén hámhiányos lett a szemem.
Ha optikába mész (Ofotért, Vision, stb), akkor ott szinte biztosan lágy lencsét adnak. Ha nem is optikában veszed meg a lencsét, akkor is kötelező megvizsgáltatnod a szemedet, hogy tudd, melyik lencse passzol hozzád. Az elején én mindenképp optikában vásárolnék, általában a kezdetben próbalencsét lehet venni, ami olcsóbb, kisebb kiszerelés, és ha nem jó, akkor lehet próbálni másikat.
Olyan szokott előfordulni, hogy valamely összetevőt nem bírja a szemed, bár már elég ritka ez is. Amikor én kezdtem, akkor volt olyan márka, amit nem bírtam, mert mindig csípte a szemem. Az optikus adott egy másik, más összetételű lencsét, az jó volt.
Ha viszont eltelt pár hónap, és biztos vagy benne, hogy melyik lencse a jó, akkor mindenképp ajánlom neten rendelni a lencsét. Én Ofotértben 13ezerért vettem a lencsét, netes webshopból ugyanazt 6ezerért veszem. Viszont évente elmegyek Ofotértba szemvizsgálatra.
Én gép előtt dolgozom, így keveset pislogok, ezért gyorsan kiszárad a szemem, emellett amúgy is hajlamos a száradásra a szemem (ez pár hónap alatt kiderült), ezért én már a lencse behelyezése előtt cseppentek rá műkönnyet, és naponta többször használom. Semmi bajom nincs vele, nem is érzem, hogy bent van a szememben.
Az elején szinte képtelen voltam behelyezni a lencsét. Ez az előtte lévő kemény lencsés szenvedés miatt is volt. Aztán rájöttem a trükkre. Fél óráig próbálgattam betenni a lencsét (türelmes volt az optikus :)), de én mindig a lencsét néztem, ezért önkéntelenül becsuktam a szememet, hiába húztam szét a szemhéjaimat. Aztán az optikus odajött, és mondta, hogy "ne a lencsére nézzen, hanem nézze a falat és úgy helyezze be". És rögtön sikerült is :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!