Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Gőz csapódott a szemembe...

Gőz csapódott a szemembe többször, járt valaki így?

Figyelt kérdés
Két egymást követő napon történt, hogy főzés közben, ahogy felemeltem a fazék fedelét a gőz kicsapódott, és ezt követően érzékennyé vált (begyulladt a szemem, illetve a körülötte levő bőr is fáj). Ez a két eset tegnap és ma történt (új a tűzhelyünk, valószínűleg még nem szoktam meg). Tegnap elmentem vele a szemészetre ahol nem állapítottak meg sérülést és Floxal nevű antibiotikumot ill. Corneregelt javasolt a doktornő. Tegnap közepesen fájt mindkét szemem, az éjjel is felébredtem arra, hogy fáj, reggelre rendeződni látszott a fájdalom. Az újabb eset most történt kb. negyed órája. Ismételten fáj és begyulladt a szemem (sajnos a jobb, az, amelyik tegnap is jobban érintett volt). A látásommal nincs probléma. Kicsit kétségbe estem, mit csináljak? Vizsgáltassam ma ismét meg a szememet? Mekkora veszélye lehet annak egy ilyen ismételt esetben, hogy károsodik a szem? Megköszönném, ha egy orvos véleményét is olvashatnám.
2015. szept. 10. 15:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Jártam így már párszor, de nekem leginkább az orromba ment a forró gőz, az is elég rossz volt, én hideg vízet használtam a bőrömre, másnapra elmúlt a fájdalom.

Szerintem tegyél egy hidegvizes zsepit a csukott szemedre, arcodra egy ideig, az lenyugtatja a pírt és csökkenti a fájdalmat, és utána használd a cseppet, gélt, amit felírtak. Mivel nem látsz homályosan, így nem hiszem, hogy nagyobb baj lehet, ha javul a felírt dolgoktól.

2015. szept. 10. 15:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a tanácsot. Tegnap még a szememet is kimostam hideg vízzel, és még jobban begyulladt tőle, úgyhogy inkább ma nem kísérletezgetnék vele, maradnak a cseppek. Ha romlana, vagy nem javul akkor lehet, hogy a bőrömre teszek hideg vizes zsepit, de a szememet nem merem kockáztatni. Amúgy lehet, hogy ez egy tök hétköznapi dolog, nem is kéne vele foglalkoznom?
2015. szept. 10. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Szememet én sem mosom belül, mert attól bepirosodik és nagyon ég, ezért mondtam, hogy a csukott szemedre és arcoda tedd a vizes zsepit, ez megnyugtatja a szemet és a gőztől piros arcbőröd is. Én gyulladt szemre is szoktam hideg borogatást tenni, utána szemcsepp. Lehet, hogy ez elég lesz és holnapra már rendbejön. Persze ha rosszabbodik, akkor menj el megint szemészetre.
2015. szept. 10. 16:02
 4/4 anonim válasza:
nem csak te vagy ilyen nyomi
2015. okt. 6. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!