Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen kellemetlenségekkel...

Milyen kellemetlenségekkel jár eleinte a lézeres szemműtét?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy víz nem érheti egy ideig, azt már nem hogy meddig. Napszemüveg hol és milyen esetben kell? Beltéren elvileg nem kell, ezért sem értem, mivel bent is van pl. lámpa, TV vagy számítógép.

Emelni szabad? Vagy a nehéz dolgok emelése is gond műtét esetében? Eleinte elfárad a szem könnyen? Mondjuk számítógépezés közben? Irodai munkával lehetséges műteni pl.? (nem vagyok irodai munkás).

Vagy bármi egyéb, ami úgymond korlátoz egy ideig? Vagy egyéb tapasztalat? Persze az is fontos hogy melyik fajta műtétet választottátok, mert ugye azok között is különbség van.

2015. aug. 21. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:

SZia!

Víz 1 hétig nem érheti. Napszemüveg csak kint kell és max fél évig. Szolárium tilos él évig. Sminkelni 6 hétig. Sportolással kell várni szintén 1 hetet.

A prk kezelés kénlmetlen és ósdi bár ez a legolcsóbb de a teljes gyógyulás ott 7-10 nap. Inkább a drágább műtétet érdemes választani ahol már másnap minden tökéles.

Szemcseppet kell alkalmazni több hétig.

2015. aug. 22. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Semmivel sem tudnám kiegészíteni az előttem szólót! Mindent leírt ami fontos. Nekem pár hete volt műtétem.

Mivel a szememről van szó én a legkorszerűbb Femto+HighEnd Lasik műtétet választottam. PRK annyira ósdi és elavult, hogy amellett csak az szólhat ha valaki megakarja nagyon csináltatni a szemét de nincs rá meg a nagyobb összeg.

7-10 nap kiesés a munkából, míg a Lasik eljárásoknál másnap mehet dolgozni az ember.

2015. aug. 27. 15:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Régi már a kérdés, de azért a még idetévedők érdekében pontosítok a válaszokon. A nagy klinikák mindkét típusú műtétnél a legmodernebb eszközöket használják. Nincs ilyen, hogy az egyik jó, a másik rossz. Mindkettőnek van előnye, és hátránya is.

A PRK mellett szóló érvek:

1. Több mindenki alkalmas rá, mert vékonyabb szaruhártya is elég hozzá.

2. A szemszárazságban szenvedőknek jobb megoldás.

3. Régebb óta végzik, több a tapasztalat és többet tudunk a hosszú távú eredményekről.

4. A gyógyulás után semmilyen seb nem marad a szemedben. A lebenyes műtétek legnagyobb hátránya, hogy a lebeny örökre megmarad a szemedben, nem forr össze teljesen. Ezért is bizonyos embereknek (pl. sportolóknak) nem ajánlják, mert nagy ütés hatására leválhat, aztán egész életükben várhatnak donorra. Persze "hétköznapi" embernél nagyon kicsi ennek a valószínűsége.

Én megengedhettem volna magamnak bármelyiket, mind pénz szempontjából, mind a szaruhártya vastaságára, mégis a PRK-t választottam, pont a 3. és 4. pont miatt. Egyértelműen jobb megoldásnak találom: inkább vállalok egy kis szenvedést, mint az örökre szóló sebhelyet. De hát ízlések és pofonok, valaki nem maradhat ki a munkából egy hétre...

2019. jan. 27. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!