Ha cilinderes kell akkor anélkül nem látsz tökéletesen, nekem is sima lencsém van, mert sokkal olcsóbb, és a cilinderest nehéz is megszokni, nekem nem sikerült, állandó hányingert, szédülést okozott.
Rendelős oldal sok van, de először optikában kérj próbalencsét.
2015. aug. 7. 22:31
2/4 anonim válasza:
A 4-es cilindert nem lehet nem cilinderessel kiváltani.Még esetleg 0,50; 0,75; 1,00 cilindert meg lehet oldani,de ekkorát nem.Azonkívül az is előfordulhat,hogy a szaruhártya ekkora cilindernél már nem szabályos felszínű és a sima lencse mindig lecsúszna.Egyik ismerősömnek is 4 cilindere van, neki egy 2,75-ös cilinderű kontaktlencse szinte tökletesre korrigálja.De vagy több hétig tartott mire az optikába a sok próbalrncse-rendelések után megtalálták a megfelelő dioptria cilinder kombót.
2015. aug. 8. 06:24
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
voltam szemészetnél és nekem azt mondták hogy ekkora cilinder mellet sosem lesz tökéletes a szemem
ez igaz?
lencsével egyáltalán lehet korigálni a szemen esetleg javítani?
2015. aug. 10. 16:09
4/4 anonim válasza:
Ha a szemész aki megvizsgálta a szemed azt mondta hogy nem lehet tökéletesre kikorrigálni,akkor előfordulhat hogy így van.Nem a cilinder erőssége határozza meg,hogy ki lehet-e korrigálni tökéletesre.Egy sor más dologtól os függ (a vizsgáló megpróbálta-e lencsékkel jobbra korrigálni; a retina felbontóképessége; miért kell erős cilinder a jó látáshoz:szemlencse miatt vagy szaruhártya miatt vagy a szemfenék miatt vagy korábbi sérülés,betegség miatt?Esetleg egy másik szemész/optomrtrista is megnézhetné újra a szemed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!