Lehet aludni kontaklencsével?
Márkát megnéz-->google-->elolvas
Valamelyikben lehet aludni, valamelyikben nem.
Valóban meg kellene nézni, hogy milyen a lencse.
Nekem pl olyan van, amiben lehet aludni.
Ha esténként ki kell venni akkor ne aludj benne.
Én ilyenkor felteszem a szemüveget.
Kezdőként nem jó ha benne alszol, de egy délutáni szunyát simán kibír, nem lesz semmi baj :)
Későbbiekben, mikor már megszoktad, ha jó minőségű és vékony lencsét használsz, akkor semmi bajod nem lesz ha 2-3szor is alszol benne egymás után napokig (csak ha havi lencse, ha egy napig hordható akkor mindenképp kivenni!!!), viszont utána vedd ki és legalább egy egész hétig csak szemüvegezz! Tehát ha elmész mondjuk egy fesztiválra akkor nem kell a ki és berakással foglalkozni. Ha érzékeny a szemed akkor ezt nem ajánlom! Ja és persze ezt ne csináld sűrűn, mert tényleg nem tesz jót. Félévente járj kontrollra, és inkább a drágább, jobb minőségű, lehető leglégáteresztőbb lencsét vedd meg, mert mással ezt tilos!!!
(9 éve hordok lencsét, kb 5 éve csinálom így, amit leírtam, és semmi baja nincs a szememnek, mindig rákérdezek vizsgálaton, hogy lát e bármi gondot mikor géppel nézi, de semmit, sőt azóta nem is romlott tovább, előtte meg kb évente fél dioptriát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!