Sérült kontaklencsét biztos nem lehet hordani?
Havi lencsét használok, de már a sokadik megy tönkre elég hamar. Gondolom dirket csinálják ilyen rossz anyagból, hogy minél jobban fogyjon. Kérdésem: ha egy pici hiányzik a széléből az roncsolhatja a szemet?
Nincs igazi éle, hajlékony, csak nem sérti a szemet nem?
nem tudom hogy tud tönkre menni? hol veszed?
rendesen használod?
nem csinálhatják rossz anyagból hidd el.ez komoly vizsgálatokon megy keresztül.
igen, biztos nem lehet hordani, de ha hordanád ugy tönkre tenné a szemed.
Nekem évek alatt egyetlen darab szakadt el, ingyen kicserélték az optikában, mivel szériahibás lehetett.
Valószínűleg te csinálsz valamit rosszul, bénán veszed ki, megsérted körömmel, nem ügyelsz rá, olcsó folyadékot használsz (pl a rossmanosról több ismerőstől hallottam ilyet), kéne műkönny, akármi.
Felőlem használhatod, de a tapasztalatom az, hogy nap végéig meg akartam halni, olyan zavaró volt és utána napokig nem is tudtam lencsét hordani. Szóval csodálnám, ha bírnád. De a szemnek biztos rosszat tesz.
Van éle a sérült lencsének, a szem felszínének az bizony nem tesz jót, épp ezért nem szabad hordani.
7 év alatt még csak egyetlen lencsém ment tönkre, az is a sorjás lencsetok miatt, ami felsértette mikor kivettem belőle. De egy rosszul vágott köröm is tönkreteheti akár. Vigyázz rá jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!