Kontaktlencse hány órát lehet bent?
Nem lesz baj szerintem, ennyit simán kibír. Én 8 éve hordok kontaktlencsét, a szabályokat az első 1 hónapban tartottam be csak.
Eddig még soha nem gyulladt be a szemem, pedig ilyen gyilkossági kísérleteket csináltam vele: 24 órán keresztül hortam, vízbe mentem vele (csúszdapark,strand,tenger,stb), és utána tovább hordtam még pár hétig, a 4 hét helyett hordtam 8 hétig is, volt, hogy az előző napi folyadékba tettem, szolárium-szauna is megvolt (bár szaunánál azért éreztem, hogy kéne egy kis műkönny:D), aludtam benne párszor véletlenül..és semmi bajom se nekem, se a szememnek, se a lencséknek. Mondjuk prémium lencsék (Bioflex Premium), de néha túlaggódják a szemészek a dolgokat..
#3 "de néha túlaggódják a szemészek a dolgokat.."
a lencsehasználatnak nem a csak a szemgyulladásveszély miatt vannak korlátai, a nagyobbik probléma az, hogy a túlhordott lencsének erősen lecsökken az oxigénáteresztő képessége - és károsodik visszautasíthatatlanul a szaruhártya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!