Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse hány órát lehet...

Kontaktlencse hány órát lehet bent?

Figyelt kérdés
Egy lagzit kellene kibírnia ( tizenegytől másnap reggel hatig)
2015. júl. 7. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Bent lehet.Viszont vigyél magaddal műkönnyet,illetve folyadékot,néha tisztítsd meg.Egyszeri alkalom,nem lesz gond.
2015. júl. 7. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
típusfüggő és attól is függ, mennyire bírod...hivatalosan van olyan lencse is, ami egy hónapig folyamatosan bent lehet
2015. júl. 7. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem lesz baj szerintem, ennyit simán kibír. Én 8 éve hordok kontaktlencsét, a szabályokat az első 1 hónapban tartottam be csak.

Eddig még soha nem gyulladt be a szemem, pedig ilyen gyilkossági kísérleteket csináltam vele: 24 órán keresztül hortam, vízbe mentem vele (csúszdapark,strand,tenger,stb), és utána tovább hordtam még pár hétig, a 4 hét helyett hordtam 8 hétig is, volt, hogy az előző napi folyadékba tettem, szolárium-szauna is megvolt (bár szaunánál azért éreztem, hogy kéne egy kis műkönny:D), aludtam benne párszor véletlenül..és semmi bajom se nekem, se a szememnek, se a lencséknek. Mondjuk prémium lencsék (Bioflex Premium), de néha túlaggódják a szemészek a dolgokat..

2015. júl. 8. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:
A lencsétől függ... az enyém 1 hétig lehet bent, addig egyáltalán nem kell kivenni.
2015. júl. 8. 17:44
 5/5 anonim ***** válasza:

#3 "de néha túlaggódják a szemészek a dolgokat.."

a lencsehasználatnak nem a csak a szemgyulladásveszély miatt vannak korlátai, a nagyobbik probléma az, hogy a túlhordott lencsének erősen lecsökken az oxigénáteresztő képessége - és károsodik visszautasíthatatlanul a szaruhártya

[link]

2015. júl. 8. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!