Az inzulin okozhatja a látás romlását? Néhány napja jöttem ki a kórházból, mint újdonsült inzulinos cukorbeteg, és azóta a látásom mintegy 1 dioptriával romlott. Tapasztalt valaki hasonlót? Mi várható még?
De kezelés előtt magas volt, attól romolhat a szem.
3. Maga a cukorbetegségtől senkinek se romlik a szeme, ha jók a cukrai.
inzulintol nem, azt a egészséges szervezet is termeli...
a cukorbetegség következményeképp igen romolhat
A szemben lévő folyadékban a cukor koncentráció megváltozik és a szemünk törésmutatója más lesz ha az inzulin leviszi a cukrot és vissza áll normális értékre a szervezet minden részében a vér szérum cukor szintje.
lehet, hogy a szemeg egyébként rosszul látó volt, de a magas cukor hatására lett tisztán látó. Úgy változott a törésmutatója, mint ha egy szemüveget tettél volna fel az egyébként életlenül látó szemre. Most ahogy normálissá vált a szemben is a folyadék cukor szintje, vissza tért a normális körülmények között meglévő látásod, amihez szemüveget kellene viselni, mert már nem "rontja" kedvező irányba a cukor által eltolt törésmutató.
Nem tudom érthető-e?
Sokat foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, mert érintett vagyok. nekem egyébként jól látó a szeme és nem kell szemüveg, viszont amikor magas volt a cukrom, akkor életlenül láttam. Ahogy beállt a cukor érték normális közelibe, már megállt tisztán látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!