A színtévesztő a világot ugyanúgy látja mint egy normál színlátó?
Az a baj hogy mi meg nem tudjuk hogy ti mit láttok. A szobatársam is vörös zöldet kevert, ez a leggyakoribb állítólag, de sokszor azt hittem hülyül.
Ilyenkor pl a közlekedési lámánál sem látod a különbséget, vagy ott már akkora a kontraszt, hogy látni?
Első, közlekedési láma XDDDDD Tudom, hogy elírás, de vicces :DDDD
Kérdező, azok a képek, amiket nézegettél normális színlátóknak készültek érdekességként, és valószínű azért gondolod, hogy te nem úgy látsz, mert azokon a képeken is másképp látod a színeket, mint egy egészséges ember.
Ezeket sorba tudod rakni hibátlanul?
Legjobb, ha elmész egy vizsgálatra
amelynek ára sajnos most nincs ideírva (meg kell kérdezni, mint írják), de régen hatezer forint volt. A vizsgálat végén berakják a neked megfelelő korrigáló lencsét, aztán látod a változást. Szerintem meg fogsz lepődni...
Az a színtévesztő, aki pl a vöröset más színűnek látja, el tudja képzelni azt, hogy milyen a vörös szín, függetlenül attól, hogy nem látta még?
És ha igen, próbálta már valaki, hogy tényleg olyan volt-e, mint amit egy korrekciós szemüveggel látott ?
Nem erre gondoltam. El tudunk-e képzelni olyan színt, amilyet nem látunk? Nyilván ez csak színtévesztőknél értelmes kérdés legalábbis csak ők azok, akik ezt ellenőrizni is tudják egy korrekciós szemüveggel.
Bár elméletben a normál látókra is feltehetnénk a kérdést, milyen lenne pl az a szín, ami a 390-750 nanometeren kívül esik, ha látnánk (illetve látják is egyes állatok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!