Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Írnál kérlek jó minőségű...

Írnál kérlek jó minőségű napszemüvegmárkákat, amik 100%-ban UV szűrősek (műtét miatt kellene)?

Figyelt kérdés
Szeretném megoperáltatni a szemem majd nyáron mert rövidlátó vagyok (vagy PRK vagy intraLASIK műtét lesz) és utána hónapokig kell UV szűrős napszemüveget hordani fényérzékenység miatt. Sajnos nagyon sok olyan szemüveget árulnak, amikre ráírják hogy UV-t is szűr, de valójában nem. Írnátok nekem olyat, amik biztosan jók? Fekete lencséjűre lenne szükségem. Amikor nektek volt műtétetek akkor milyet használtál (ha volt ilyen)? Köszi! 24L

2015. ápr. 26. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt műtétem, egyébként szemüveges sem vagyok, egy emberrel beszéltem, akinek lézeres műtétje volt, de megbánta, mert azt mondta, hogy rossz fényviszonyok között, pl. egy sötét szobában egyáltalán nem lát semmit. Mi egy idő után körvonalakat, árnyakat már láthatunk, hozzá szokik a szemünk, de ő semmit sem lát. A kérdésedre visszatérve évekig hordtam napszemüvegeket, uv szűrőseket, majd egy pár éve rászántam magam és vettem egy polaroid szemüveget. Soha többé nem vennék már mást, csak azt. Sokba kerül, de megéri az árát.
2015. ápr. 26. 21:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
vegyél valami munkavédelmis szemüveget, vagy egy jó sportszemüveget. Ezeknek elég nagy a lencséje (ált.), így nem fog oldalról sem bevakítani a nap. Jobb optikákban ingyenesen be is mérik a szemüvegeket.
2015. ápr. 26. 23:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahol műtenek, ott is megvizsgálják a vitt szemüveget, hogy melyik mennyire véd. Vittem egy szatyor párszáz forintos kínából rendelt szemüveget, mind tökéletes volt.

Nem tudom, honnan szedted, hogy valójában nem szűrnének, a polikarbonát lencse fizikai tulajdonságából adódóan szűri az UV-t, külön felületkezelésre sincs szükség hozzá.

2016. okt. 22. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!