Használhatom szemcseppnek a kontaktlencse ápoló szert?
Szia! Én kontaktos vagyok, és szoktam cseppenteni a szemembe az ápolószerrel. Ártani nem árt, viszont nedvesíti a lencsét (csak akkor használom, mikor benn van). Biztos, hogy rosszat nem teszel vele, hiszen érintkezik a szemeddel ha a lencsét beteszed. Annyiban talán mégis tanácsos cseppre költeni, hogy ez az ápolószer nem a szemed ápolására van, tehát hiányoznak belőle olyan nedvesítő, gyulladáscsökkentő adalékok, amik a szemcseppek alapját képezik.
Írasd fel háziorvossal a Visine-t. Az nagyon jó, viszonylag sok van és ha használod, csökkennek a nyűgjeid, tehát nem fogod belocsolni az egészet a szemedbe, mert egy idő után már nem lesz irritációd.
Ha csak ritkán kell, akkor az ápolószer is jó, de ha hetente többször, akkor jobban jársz szemcseppel (Tears naturale II, Genteal).
A Visine-t nagyon nem ajánlom! Nem erre való, bármit is állítanak a reklámok. Irritálja a szemet, ezért rövid időre vérbőséget okoz, és fokozódik a könnytermelés, de egy kicsit is begyulladt szemnél nagyon káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!