Van akinek 0.5 erősségű a szemüvege és évekig nem romlott?
Jelen! Minuszos vagyok, a jobbos feles évek óta pedig alig hordom a szemüveget. 6 évesen masfeles kellett a balosra, pár évvel később 1-es lett belőle, 24 éves koromra feles.
Ha plusszos akkor az csak romlik. Gyerekeknél a minuszos akár javulhat is de felnőttként már az sem. Felnőttként romolhat az is.
Teljesen igaz utolsó, én is a masfeleset alig hordtam, miota a balos is feles csak nem is hordom. De mivel szedules miatt voltam kivizsgalason el kellett mennem szemeszetre is. Persze nem a szemem okozta a gondot. De mikor jogsira voltam alkalmassagin is azt mondta a doki, hogy nem irja rá a szemüveget mert nem annyira rossz az, látnom kell vele a forgalomban.
Ennyi belefér.
Nekem nem romlott a szemüvegem.
Igaz, hogy nem 0.5-ös, nem tudtam, hogy azok romlandóak.
Egyrészt:
a szemüvegviseléstől romlik alatt azt értjük, hogy folyamatos szemüvegviselés mellett szemüveg NÉLKÜL rosszabbul látsz egy idő után, mintha egyáltalán nem viselnél szemüveget (mivel mind az agy, mind a szemizmok valóban ellustulnak, mert készem kapják a képet, nem kell érte megdolgozniuk, ezért elszoknak ettől). Az egy dolog, hogy a 0,75-sel ugyanolyan jól látsz most, mint X éve.
Másrészt:
Ez bizony ilyen kis dioptriánál meggondolandó, hogy végleg feladjuk-e azt, hogy szemüveg nélkül még tűrhetően látunk. Nem lehet ugyanis mindenhol és minden szituációban szemüvegben lenni (pl sport)
Harmadrészt:
0,25 különbség nagyon kicsi. Ismerve az egzaktnak sokszor nem mondható szemvizsgálatokat az olvasótáblával (más környezeti fényviszonyok /pupillaméret miatt nem mindegy!/, délutánra fáradtabb szem, az egyik oszlopban más számok és betűk mint a másikban, ami éppen jobban kiolvasható, esetleg eleve kikövetkeztetés, ráhibázás) 0,25 tévedés simán benne van a pakliban, ha az ember 1-2 sorral lejjebb jut a táblán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!