Fáj a szemem a kontaktlencsétől. Mi lehet a baj?
én 7 éve hordom.
Eleinte sosem fájt tőle, csak mostanában, mert elfáradt a szemem tőle, túlhordom néha.
Amúgy lehet hogy neked azért fáj, mert még tényleg nem szokott hozzá, vagy valóban, piszok került alá. Tisztítsd meg mindig jól, tiszta kézzel!!
Azért ha egy-két hét után is fáj, menj vissza az optikába, lehet csak másik típusú lencsére lesz szükséged. De sajnos az is előfordul, hogy valakinek nem bírja a szeme! :(
Hát ennyi alapján nehéz megmondani. Ha csak kicsit kellemetlen, az lehet a szokatlanság miatt, az első napokban csak pár órákat szabad viselni, és úgy is sokszor jelentkeznek a túlhordás jelei. Beeresedhet, vörös lehet a szemed és fáradtnak érzed. De hamar hozzászokik a szemed, ne félj. :)
De benne van a pakliban az is, hogy nem jól illesztették és azért zavar. Nekem csúszkált a szememen, amikor rossz volt a görbület, gyakran homályosan láttam vele, meg ilyesmi.
Ha élesebb fájdalmat érzel, akkor vagy kifordítva tetted be, vagy alákerült valami. Ez kb olyan érzés, mint amikor szempilla vagy por vagy ilyesmi megy a szemedbe - vedd ki, tisztítsd meg, ügyelj rá, hogy ne forduljon ki. Illetve nézd meg a szélét, nincs-e elszakadva, az is zavaró lehet és eleinte könnyen előfordulhat, hogy megsérted a lencsét. Akkor ne viseld tovább, vegyél elő újat.
Ha nem javul a helyzet, a következő kontrollon mindenképp említsd meg, bár úgyis szokták kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!