Valószínűleg nem kérek karcálló réteget a szemüveglencsémre. Ez nagy baj? Azt mondták, ha vigyázok rá, akkor nem lesz baja, és már olyat is hallottam, hogy az a réteg nem ér semmit. Igaz ez?
nekem bevált a karcálló réteg.
így is karcolódik, de közel sem annyira, mint anélkül.
ezen nem érdemes spórolni, mert ha ezen spórolsz, akkor hamarabb kell venned új lencsét, és így többe fog kerülni.
Értem,köszi.És azt nem tudjátok véletlenül,hogy egy már meglévő szemüvegről,pontosabban lencséről meglehet-e állapítani,hogy van-e rajta ilyen réteg ,vagy nincs? Nem igazán,ugye? Mert kérdeztem egy optikus hölgyet,de ő azt mondta,hogy így nem lehet,és adnak hozzá olyankor,amikor elkészül egy tájékoztatót,vagy micsodát,mmint a lencséről,és azon van rajta.
Az a problémám egyébként,hogy fényre sötétedőre is szükségem lenne,mert bántja a szememet a fény,de úgy már húzós az ára... :/
Fényre sötétedőről esetleg van tapasztalatotok?
Előre is köszi,és bocsi a sok kérdésért!
nekem nincs arról tapasztalatom, de szerintem nagyon hülyén néz ki az ilyen szemüveg, eléggé rontja az ember megjelenését.
én inkább napszemüveget hordok.
Igen?Gondolod? Hát,igen,van benne valami...
Ráadásul,amit kinéztem szemüveg,az egy ilyen alap vékony keretes,szóval még csak nem is ez vastagabb nagyobb keretű,ami ,ha besötétedik majdnem olyan,mint egy napszemüveg.Mondták is az optikában,hogy inkább abba szokták javasolni a fényre sötétedőt.
Megkérdezhetem még,hogy akkor a tied dioptriás napszemüveg? Az praktikus,nem rossz le-fel kapkodni,ha bemész valahová?
nem, én csak otthonra hordok szemüveget, utcára általában kontaktlencsét hordok, nekem nagyon bevált. így a napszemüveget is könnyebben rakosgatom felfele.
a fényre sötétedőt mindenkinek ajánlgatják, mert jól keres vele az optika, és azt mondják, hogy fényben olyan, mint egy napszemüveg. hát én csak annyit látok másokon,hogy pont úgy néznek ki, mint akinek behúztak egyet, mert annyira sötétedik be. főleg belső világításnál. nekem nem tetszik, de elhiszem, hogy praktikus. csak nekem a megjelenés is számít, és szerintem tényleg sokat tud rontani. öregeknek való.
Szia!
Igen,végül én sem választottam azt,de azért köszönöm,hogy írtál! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!