Napfogyatkozas. Beleneztem a napba es most faj a szemem. Mit kellene tegyek?
Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 10:54
11/16 anonim válasza:
ez engem is érdekel. napszemcsiben néztem bele 1 pillanatra. azóta nagyon félek. szóval ha vakságot okoz, akkor azonnal megtörténik? Nem fordulhat elő, hogy órák múlva? Kicsit olyan, mintha ilyen szürke foltokat látnék néha, de lehet, hogy csak beképzelem, úgy félek:)
12/16 anonim válasza:
aki belenéz kb. 5 mp-ig annál mennyi idő után jelentkezik a látásromlás?
13/16 anonim válasza:
ha mostanra nem vakultatok meg,akkor semmi pánik :) ..de a szürke folt az nagyon nem jó... szemfenéken fény- és színérzékelő receptorok vannak, amelyek bizonyos hullámhosszúságú és rezgésszámú fényre érzékenyek. A Napból olyan sugarak kerülnek a szembe, amelyek az éleslátás területén lévő receptorokat – akár egy lézerfény – kiégethetik.
14/16 anonim válasza:
fény- és színérzékelő receptorok a látóhártya központjában helyezkednek el, ezért a károsodásuk elsősorban abban nyilvánul meg, hogy megszűnik a központi éleslátás. Azt tapasztalhatjuk, hogy egy folt mozog a szemünk előtt, és csak körvonalakat látunk. A látásromlás mértéke különböző lehet, előfordulhat, hogy az érintett egyáltalán nem lát középen, de az is lehet, hogy egy szürke folt takarja el a külvilág bizonyos részeit. Ez arra utal, hogy ott égtek ki a receptorok, ami miatt vizenyő is keletkezik, tovább súlyosbítva a károsodást.
15/16 anonim válasza:
Köszi a hasznos, és kimerítő választ, én megnyugodtam :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!