Mi a szemfenék tükrözés és mivel jár? Mit vizsgálnak ilyenkor?
Először pupillatágitót kapsz, majd érzéstelenitő szemcseppeket is, majd ha már nem érzed, hogy csip az érzéstelenitő szemcsepp, akkor az azt jelenti, hogy már kellően el vagy zsibbadva, és kezdődhet a szemfenéktükrözés. Leültetnek a gép elé, és a doki egy kagylónak nevezett kütyüre valamilyen zselét csepegtet, és azt a kagylót helyezi a szemed felületére. A doki a gép másik oldalán vizsgálja a szemed a ráhelyezett kagylón keresztül. Egész végig előre kell nézned, ami nagyon nehéz lesz mert közben világitanak a szemedbe. Doki függő, hogy meddig vizsgál, mennyire tiszta az üvegtested, mit néz rajta, mit keres, stb... Ha nagyon a szemedbe világit, megkérheted, hogy gyengitse a fényt.
Az én első reakcióm az volt, hogy elmozdultam mikor ráhelyezték a kagylót a szememre, de az legjobb megoldás ha tűröd! Hamarabb szabadulsz. Ha kivették a kagylót, nagyon vigyázz a szemedre, mert az érzéstelentő miatt nem érzed, ha megsértenéd, és később baromira fájhat.
Ahogy múlik az érzéstelenitő hatása, úgy egy kicsit szúrni fog a szemed igyis-úgyis. Pár óráig még biztosan homályosan látsz. Ja és tiszta zselé leszel! Nekem volt hogy hetente megcsinálták! :'(
Huhh, azt hiszem hogy mindent elmondtam!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!