Elsődleges fiatalkori zöld hályog mennyire veszélyes?
Decemberben voltam szemészeten, magas volt a szemnyomás nem tudták miért. Most mentem kontrollra, másik doki volt megvizsgált és azt mondta hogy fiatalkori zöld hályogom van.
Az ambuláns lapra az van írva nyitott zugú zöld hályog. Írt rá szemcseppet, majd egy hónap múlva kontroll.
Tudom, hogy vakságot okozhat, de ennek mennyi az esélye? Vagy más komolyabb gondot okozhat? Kicsit megijedtem..
16/f
Köszönöm!
Ha sokat számítógépezek az kihatással van rá? Csak mert szakmámat tekintve sokat kell ülnöm a gép előtt.
Az án történetem nagyon tanulságos...
Születésem óta zöldhályogom van!
Kislánykoromban rengeteg műtét, folyamatos ellenőrzés alatt álltam. Aztán nagylány lettem és elkerültem a szülői házból, így a cseppek, a kontroll és minden el lett hanyagolva, mert azt hittem, hogy én is ugyanolyan egészséges ember vagyok, mint a többiek, akik jól látnak.Az utóbbi években éreztem, hogy romlik rohamosan a helyzetem, mégsem mentem dokihoz. Végül idén év elején, mikor már nagyon rosszul voltam a volt barátom unszolására elmentünk dokihoz. Nagy a baj... Sok év telt el az utolsó ellenőrzés óta. Most ott tartok, hogy a jobb szememre teljesen megvakultam, a bal szememen csőlátásom van...nagyon kell magamra vigyázni
Ajánlom: A cseppeket, ahogy azt előzőleg írták, soha ne hagyd el, az alkohollal is bánj okosan,ha nem muszáj, akkor ne emelgess! A számítógép sem túl hasznos!
Glaukómás fejfájás esetén, fájdalomcsillapító, szemek pihentetése ajánlott!
Egyébként én úgy tudom, hogy a nyílt zugú lassan, de biztosan a zárt zugú pedig gyorsan és intenzíven rontja a látást!
Szóval ne ess abba a hibába, amelybe én estem: kezeld magad minden nap így nem érhet komolyabb látásvesztés!
Vigyázz magadra! Minden jót!
Köszönöm!
Sajnos szakmámból kifolyólag (illetve alkalmi munkák) sokat kell gép előtt ülnöm. De igyekszem mérsékelni, pihentetni a szememet, és mozogni
Kedves 5.!
Ezeket ,hogy miket lehet es miket nem csinalni,ezeket hol latod?En nem talalom sehol.
Egyszerre ne igyál fél liternél többet,-itt, az oldalon olvastam más zöldhályogostól
naponta igyál meg legalább 1,5-2liter vizet,-zöldhályogos ismerős tanácsolta, mert ugye a csarnokvíz felgyűlik, tehát el kell hajtani a vizet. Az egyik legjobb vízhajtó pedig a napi sok víz fogyasztása
könnyen emészthető ételeket egyél,-a saját orvosom mondta, ezen kívül az egyik honlapon is olvastam, ahol orvos válaszol a betegek feltett kérdéseire
ne hajolj, azaz fejjel lefelé ne legyél, hasprést igénylő gyakorlatokat ne csinálj,-a neten olvastam, pluszban tanácsként kaptam zöldhályogostól
lehetőleg ne legyél sötétben-egyik honlapon olvastam, pluszban a szemorvosom is mondta, csak ő úgy fejezte ki, hogy sötét napszemüveget ne viseljek, ne legyen huzamos ideig kitágulva a pupillám. mert gondolom annál kevesebb hely marad a csarnokvíznek, tehát már kevesebb is nyomja, tehát roncsolja a látóideget
gyógyszerek mellékhatása-olvastam neten, pluszban találkoztam is már nem egy gyógyszerrel, aminél mellékhatásként írva volt a szemnyomásemelkedés
jó vérkeringés-orvos mondta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!