Akkor most mire is jó a pupillatágítás?
nekem csak annyit mondtak, hogy olvassam le a táblát. pupillatágítás is volt. hát a tágítás miatt nem láttam élesen, sőt alig láttam a legnagyobb számot is. távollátó vagyok. azt mondták a dokik, hogy rosszabb a szemem, mint gondoltam, de azt mondta, haggyam meg a szemüveget, nem akar erőssebbet csináltatni. mondta, hogy hamarosan mennyek vissza, mert romolhat a látásom. (kb fél év mulva)
egy kérdés: miért mondta, hogy tovább romolhat a látásom? nem javulnia kéne? végül is nem rövidlátó vagy
ha kérdezné valaki, még csak tini vagyok, nem negyvenéves
Akkor a miért..
Az emberi pupilla szabályozza a szembe jutó fénymennyiséget.
Ez nem lehet se sok (napba nézve nem tud eléggé leszükülni, amikor is ugyan a legkevesebb fénymennyiséget engedi be, de nem ekkora fénymennyiségre "tervezték"), se kevés.
Mindkét esetben rossz a látás élessége.
A pupillát a szemfenék vizsgálathoz ki kell tágítani, mert csak így látni a fenekére, ez gyógyszerrel elérhető, de ebből adódik, hogy elvész a pupilla fénymennyiségtől függő szabályozása, életlen lesz a látás, úgyhogy ne csodálkozz rajta, hogy nem láttál.
A többi szemorvos által mondottakhoz nem tudok hozzászólni, nem vagyok orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!