Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A CRT monitor okozhatott...

A CRT monitor okozhatott látásromlást?

Figyelt kérdés
A családomban a mamámon kívül senki sem szemüveges, az idősebbeknek is csak olvasószemüvegük van, számítógépet sosem használtak. Én viszont 13-14 éves koromtól kezdve sokat ültem CRT monitor előtt, aminek a fényereje túl nagy volt. A legalacsonyabb fényerőn a fekete inkább szürke volt, annyira világított, pedig a CRT-nél nem gond a valóban fekete szín. 17-18 éves koromtól csak LCD monitoraim voltak. Ez a pár éves CRT-s korszak okozhatott látásromlást? (-2/-2,25)
2015. jan. 9. 10:53
 1/2 anonim ***** válasza:

És mit mondott az orvos?

Sajnos, ilyen messziről nem látunk a szemedbe. Ilyen alapon én is kérdezhetném, hogy ügyetlenek vagyunk, ha még a családomból senki sem volt pilóta.

2015. jan. 9. 11:07
 2/2 anonim ***** válasza:

"Dioptriás" romlást nem okoz. A te korodban inkább fejlődési jellegzetesség. A megoldás az lett volna, ha a monitor bámulása helyett kimentél volna a szabadba, mivel a rövid és távollátás ellen az egyetlen megelőzés. (Ha az aktuális kutatások igaznak bizonyulnak).

Az első CRT monitorok inkább a szaruhártya homályosodását tudták okozni, de csak szemüveg nélküli, intenzív használatnál

2015. jan. 9. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!