Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Cukorbetegség ünnepekkor?

I.B.T. kérdése:

Cukorbetegség ünnepekkor?

Figyelt kérdés

Olvastam hideget meleget a kérdésem témakörében. Túlsúlyos vagyok (sportolok rendszeresen és már fogytam is tehát "nem vagyok elpunnyadva"-->ha számítana). Itt vannak az ünnepek és elég sok az "ennivaló:D". Az lenne a kérdésem, hogy kialakulhat-e cukorbetegség ha hirtelen sokat eszem. Ez a hirtelen azt jelenti, hogy 2-3 nap masszív evés. Főleg francia saláta+fasírt. Süteménnyel azért óvatosabb vagyok. Inni nem iszok alkoholt (meg van az oka) inkább zöld tea és víz, ami előnyben részesítek ilyenkor (mint máskor is).

Talán itt olvastam, hogy csak amiatt, hogy viszonylag rövid idő alatt viszek be sok mennyiségű ételt max a hasam fog megfájdulni és a diabétesz kialakulása hosszan tartó folyamat.

Valamelyik nap mérettem meg a cukrom , sajnos evés után kb 1 órával, akkor 5.9 volt.

Köszönöm a választ és Boldog ünnepeket!

2014. dec. 24. 20:04
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Ha evés után mérsz kb 1-1,5 órával, akkor jó a cukrod, ha 8 alatt van. A tied bőven jó.
2014. dec. 24. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!