Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi lehet a probléma a látásommal?

Mi lehet a probléma a látásommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rövidlátó vagyok, -1-es mindkét szemem. Két hónapja észrevettem egy foltot. Egy neoncsőre néztem rá és, ahogy végignéztem rajta a folt követte a szemem mozgását minimális fáziskéséssel, oda-vissza. Főleg a fehér fények zavaróak, a neon világítás és a xenon fényszórók. Olyan mintha sokkal szélesebb és erősebb lenne körülöttük a fénysugár. Napsütésben erőteljesebb illetve éjszakai vezetésnél zavaró. Olvasásnál ennél a szememnél homályosabbak a betűk. Orvosnál voltam, azt mondta az ismerteken kívül nincs probléma a szememmel. Ja és a másik szememben is van, csak nem a látótér közepében így azt csak ritkán veszem észre.

Szerintetek mi lehet ez?

Köszönöm a segítséget!

2014. dec. 1. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos azt mondta, hogy minden rendben a szemeddel, akkor lehet, hogy üvegtesti homály. Nem úszkáló foltokat látsz?
2014. dec. 1. 15:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem a fényforrás utóképét láttad? Vagy nem a vakfoltot vetted észre?
2014. dec. 1. 16:33
 3/6 A kérdező kommentje:

A folt nem úszkál, mindig ugyanabban a tartományban mozog. Nem csak időközönként látom, mindig ott van, ha pl. neon fénybe nézek. És mozog együtt a szememmel, csak van egy kicsi fáziskésése, de tényleg nagyon minimális. Amúgy kiterjedésre elég nagy, tehát nem egy pici pötty vagy vonal. Nem hiszem, hogy a vakfolt, mert a látótér közepében helyezkedik el a jobb szemem esetében.

Más tipp?

Ment a zöld kéz!

2014. dec. 1. 17:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan felkeresnék egy másik szemorvost, mert az okot meg kell tudni találni.
2014. dec. 1. 20:27
 5/6 anonim válasza:

Nemtudom ennek mi is pontosan a neve de elvileg majdnem mindenkinél van, van akinek több is, de nem jelent semmilyen veszélyt a jelenlétük. Magánklinikákon asszem olyan 100e ft körüli összegért el tudják távolítani de nincs rá garancia h nem jönnek vissza.. :/

Nekem is van pl.

2015. jan. 9. 15:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Ment a zöldkéz!

És megtudhatom, hogy nálad miképp jelentkezett? Hogy vetted észre? Számodra mennyire zavaró?

2015. jan. 11. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!