A kancsalság 100%-ig gyógyítható szemüveggel, vagy csak műtéttel lehet orvosolni?
Figyelt kérdés
2014. nov. 14. 18:57
1/5 anonim válasza:
Engem is érdekel ez.Már ha a kancsalság a szemtengely ferdülést jelenti.
2/5 anonim válasza:
Ha a szemüveg 100%-ig gyógyítana, akkor az orvosok nem akarnának vágni. Minek? Hordd a szemüveget!
3/5 anonim válasza:
A szemüveggel a szem fénytörési hibája korrigálható. Kancsalság esetén a jobb vagy bal szem takarásával lehet a szemgolyót a helyes irányba kényszeríteni. Olyképpen, hogy ha a bal szem beteg, akkor 6napig a másik szem van letakarva, és a hét utolsó napján a másik(6+1). Olyan 5-6 éves korig ez nekünk bevált, nem kellett műteni. Idősebb gyermekeknél a műtét olyan 18 éves kor körül végzik el egy esztétikai műtéttel, ami kb félóra lehet. Nem tudom, hogy altatnak-e.
4/5 anonim válasza:
5/5 Fábián András válasza:
Lehet mindkettő módon.Nekem komoly problémát jelentett akkoriban,mert egész napra kellett takarni a jobb szememet ragtapasszal emiatt nem tudtam olvasni,számolni és koncentrálni is alig tudtam.Meg rosszul is voltam tőle(egyszer az autóban hánytam el magam emiatt borzalmas volt)majdnem egész napra.Ezzel szemben a húgomnak felére besatírozott szemüveget rendeltek neki.Eleve nekem is így kellett volna.De a műtét is jól jött volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!