Ha valaki szemüveges de nem hordja rendszeresen akkor mi fog történni?
Nekem -5-ös a szemem és cylinderes is. Én 1 évig nem hordtam a szemüveget ezért elől ültem.
Ezalatt 1 dioptriát javult a szemem.
Most, hogy kontaktlencsém van fél dioptriát visszaromlott.
Az történik hogy nem lát nélküle amikor nem hordja.
Amúgy a szem romolhat/javulhat szemüveggel is meg nélküle is. A szemüveg csak segédeszköz.
Ha nem hordod, akkor javulni fog a szemed, ez biztos. (Esetleg akkor romolhat, ha amúgy is romlana, de akkor is kisebb mértékben.)
Hisze gondolj bele: ha nem használod, "elkényelmesednek" az izmok, és egyre rosszabb lesz. Magamon tapasztaltam...
Hello,
Most azért jöttem erre az oldalra, mert a kislányomnál én sem tudom eldönteni, vajon hordassam-e vele a szemüveget, vagy sem. Én -0,5 dioptriával kezdtem 7 évesen, és 18 éves koromra -8,5 dioptriás lett a szemem (a szemüveg). Anyukám szerint hozzáromlott a lencséhez rendszeresen, amit felírtak...
A hozzászólások totál ellentmondásosak, szóval biztos több minden is befolyásolja a javulást / romlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!