Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg 14 éves fiúnak?

Szemüveg 14 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Szóval egy 14 éves fiú vagyok, most voltam szemészeten és azt mondták, hogy tulajdonképpen szükségem lenne szemüvegre. Nem súlyos a helyzet, mind a kettő szem dioptriája 1-es alatt van, megmutatták, hogy milyen lenne a látásom szemüveggel, minimális a különbség. A probléma az, hogy nem tudom elképzelni az életemet szemüveggel. Olyan fajta vagyok, aki az iskolában gyakran leejti a tollát, lehajolok érte, a mindennaip életben is sokat hajolgatok, futok, stb és elkeserít a gondolat, hogy ezentúl egy ilyen kis tárgy lesz a felyemen, amire vigyáznom kell. Mit tegyek?

2014. szept. 17. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem egy kis kötélszerűség van a két száránál. Tudom, hogy öreges meg nem egy szépség, de sajnos én is ilyen nagyon kiszámíthatatlan mozgású vagyok, és bár nem mindig viszem magammal futásnál, de jobb ez így.

Persze olyan stílusút vettünk, ami jobban bírja az ilyen hatásokat, habár jó az a kis "biztosító kötél" is.

Nekem is kb 1 környékén van. Nem sokat javít, de nélküle gyorsabban romlana.

2014. szept. 17. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem senki nem tudja igazán elképzelni az életét szemüveggel. Neked az a szerencséd, hogy csak minimális dioptriád van. Ha esetleg van mondjuk tesi óra vagy hasonló helyzet még mindig simán leveheted.

Ellenben velem, akinek 8-as dioptriája van, és hidd el, én sem tudtam elképzelni az életem szemüveggel, a mai napig nem vagyok kibékülve vele, pedig nem tegnap kezdtem hordani.

2014. szept. 17. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Esetleg kipróbálhatod a látásjavító tornát.
2014. szept. 17. 18:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is utáltam a szemüvegem, ezért lettem kontaktlencsés. Ha majd nagyon utálod, akkor ez is egy lehetőség.
2014. szept. 17. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
A szemüveg szexi is tud lenni. Érdemes úgy kiválasztani mint egy csinos férfiékszert. Fontos hogy jól érezd benne magad. Most már a netet is böngészheted hogy tájékozódj a fazonokról. Régen csak az Ofotértban található nagyon ocsmány és kevésbé ocsmány választékából lehetett keretet választani. Most bármilyet választhatsz amit elbír a pénztárcád.
2014. szept. 17. 18:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Kevesebb, mint 1 dioptriához szemüveg????

Én nem kevés dioptriával kontaktlencsét viselek.

Aztán van hogy keresek a neten felesleg eladókat.

Ilyeneket látok, hogy: "1,5-ös a szemem, de nem bírta a kontaktlencsét és ezért eladnám a maradékot. VAGY 2-es a szemem, de most volt egy szemműtétem, és eladnám a felesleges lencséimet." (?????????)

Hááááááát az ilyeneket nagyon tudom irigyelni, hogy mekkora problémájuk lehet.

1-es alatti dioptria szemtornával, stb, simán kezelhető.

(a többi is, csak ott sokkal több idő és kitartás kell)

Most ne haragudj, hogy ezt írom, de TE kb. így fogod fel az egészet: "Megvágtam a kezem, ezért ragtapaszt kell rá raknom."

Örülj neki ha a szüleid ki tudják fizetni a szemüveget!

Akkor hordod amikor akarod, mert nem vagy pillanatról-pillanatra rászorulva!

Lehet, hogy kapsz egy tök divatosat, egy halom pénzért és tök menő leszel!

2014. szept. 17. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!