Mutatóujjamon a lencse, a szemem tágra nyitva a többi ujjam segítségével. Már nem is pislognék bele, annyiszor próbáltam (eredménytelenül) a lencse betételét.
Közelítek egyre jobban aztán elrántom az ujjam, visszateszem a tokba és másnap ugyanezt eljátszom. A betanításon sikerült, és azóta csak egyszer tudtam beletenni. Nem tudom miért van ez, mert nem félek a szememtől, de valamiért mégse akarom belerakni. Pedig betudnám... Nagyon el vagyok keseredve... Nem szeretem a szemüveget, de valamit muszáj hordanom, mert -2 a szemem.
Aha akkor szemüveg :( Nekem meg -1,5 a jobb és 1,25 a bal és az is minuszos . De szerintem még mindig jobb minuszosnak lenni mint plusszosnak
2014. aug. 23. 14:32
2/9 anonim válasza:
Ha nagyon muszáj beteszem, de ha nem akkor megkérem a barátnőmet. Olyan lencsém van, amit 1 hónapig nem kell kivenni. Évek óta így csinálom, mert félek a szemembe nyúlni.
2014. aug. 23. 14:37
3/9 anonim válasza:
Nekem ugyanez a bajom vele, csak nekem betanításon sem sikerült. :( Pedig kétszer visszamentem fél órát próbálkozni. Maradt a szemüveg...
2014. aug. 23. 14:42
4/9 anonim válasza:
Pedig csak meg kell szokni ezt is mint minden mást. Én rettegtem attól hogy a szemembe kell nyúlni, mégis megtettem mert fontos volt számomra hogy lássak, szemüveg meg szóba sem jöhetett nálam. Ha neked is elég fontos lesz akkor te is meg fogod csinálni. Aztán hamarosan meg is szokod és gond nélkül rakod majd be pillanatok alatt.
2014. aug. 23. 15:02
5/9 anonim válasza:
Jajj menni fog az, csak próbálgasd szorgosan! :)
Én is annak idején fél órát szenvedtem mire legelőször betettem magamnak. :D És még sokáig 10-20 percek voltak, mire rávettem magam és bátorságot gyűjtöttem. Mára meg 1 perc és bent van :) Szóval csak gyakorolgass, le fogod győzni ezt a félelmedet. Egyébként nem tudsz vele fájdalmat okozni magadnak, ha ezen aggódsz. A lényeg, hogy ne görcsölj rá.
2014. aug. 23. 15:14
6/9 anonim válasza:
Én úgy szoktam berakni, h kicsit lefelé nézek, így nem látom , ahogy az ujjam közelít a szemem felé. Próbáld meg, talán így sikerül neked is. :)
2014. aug. 23. 15:15
7/9 anonim válasza:
Velem is ez van mert nekem -4-75 a szemem,de szemüveget nem hordok!
Én hétfőn megyek betanításra de már volt bent a szememben a próba lencse.
Én nagyon izgultam milyen lesz és először ki is préseltem a szememből de másodjára már nyitva tartottam.
Mondták hogy próbálgassam a tükör előtt azt, hogy a szemem fehérjét fogom meg, abból nem lehet érezni semmit. Ha ez megy akkor mintha betennéd a kontaklencsét csak ne érj hozzá a szemedhez. Mindig egy kicsit közelebb tudod majd vinni az ujjad.
2014. aug. 23. 15:49
8/9 anonim válasza:
Sziaa! Azt hiszem nagyon is értem a gondot. Nekem a kivevéssel akadtak gondok, mert egyszerűen nem mertem ráfogni a szememre. Még friss a dolog, csak 15 napja vab meg a lencse. Ha személyes vélemény érdekel, akkor gondolj csak bele, egy csomó mindenkinek 2 perces rutin a lencsehasználat. Miért pont neked ne menne. Én mielőtt megkaptam a barátnőmet is sokszor láttam berakni es vegig elottem is ez a konnyedseg volt a pelda. Csinald azt h elore kigondolod es eltervezed lepesrol lepesre h mit h cselekszel. Elkepzeled h siman bemegy. Allat kicsit elore h lass es ne add fel. Higgadt maradj. Ez a legfontosabb. A vegen sikerulni fog csak beszeld be magadnakm ossze se lehet hasonlitani azt a lataselmenyt. Ha segit hideg vizzel vizezd be a csuklod h megnyugtasson. Hajra!
2014. aug. 24. 12:15
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem menni fog.
Amúgy nálam a kivevés eddig szemenként öt másodperc volt. Na, de a betétel...! Ha azt meg tudnám tanulni, minden rendben lenne.. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!