Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg előnyei/hátrányai?...

Szemüveg előnyei/hátrányai? Kontaktlencse előnye/hátrányok? Nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés

2014. aug. 13. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha most azt írod egy következő kommentben, hogy: "Ja, 1 vagy max. 2-es dioptriám van, akkor már most elindulok a boltba valami páleszért, mert különben felrobbanok."

Na a lényeg.

Ha sok dioptriád van, főleg, ha a kettő között van eltérés, akkor bizony extra-extra szívás a szemüveg.

Hamar elfárad a szemed, sokszor fáj a fejed, és ha olyan helyen vagy ahol nem lehet szemüvege viselni (uszoda, valamilyen mozgásos edzés, szauna, stb.) akkor kb. egyenlő vagy egy vak emberrel.

A kontaklencse nekem csak és kizárólag ELŐNY, tehát hátrányt nem tudok írni.

Nekem több mint 8-as a szemem, és oda egy szemüveg.....

A másik szemem 6 közeli, így a kettő között azért van különbség, ezért a szemüveg pár óra múlva gyilkos.

A kontaktlencsénél ugye nincs a szem és a lencse között "hézag", hanem egyből rásimul a szemedre, így teljesen mások a feltételek. Sokkal jobbak.

Nem törik el, mindig mindenhol látsz vele, olyan mintha ez lenne a természetes látásod.

"Hátrányai":

Többe kerül, valahol egy felelősség teljesebb életet diktál (nincs olyan hogy piszkos kézzel belenyúlsz a szemedbe vagy úgy alszol el, hogy nem vetted ki, már ha olyan amit naponta ki kell venni),

szinte semmitől is begyulladhat a szem, meg ilyen apróságok.

Előnyei:

Úgy látsz mintha ez lenne a természetes.

(persze ha 1-3 dioptriáról beszélünk akkor úgysem érzed a "csodát")

Bárhol veled lehet, akár uszodába, vagy akárhol.

Nincs az, hogy pl. edzésen leesik rólad vagy eltörik, nem piszkolódik folyamatosan, nem érzed azt 10 óra használat után, hogy nagyon fárad a szemed.

2014. aug. 13. 17:40
 2/10 anonim válasza:

Szemüveg: -pro:jól néz ki (már akin),egyéniség kifejezése,nagyon meglehet szeretni,felkapod aztán annyi,

-kontra:gyakran kell pucolni,pára,eső,nem a legstrapabirobb dolog

Lencse: -pro:nem látszik,lehet szines,nen párásodik,eső se nagy baj

-Kontra: drága,macerás

Én spec szemüveg párti vagyok :)

2014. aug. 13. 17:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Kontaktlencsével semmiféle macera nincs, fél perc berakni és kivenni, ennyi. A szemüveget ezzel szemben állandóan tisztítani kell, vigyázni rá, és a legtöbb ember sokkal jobban néz ki nélküle. Szemüveggel nem lehet tökéletesen látni, csak keretek közt. A lencsével nincs ilyen gond sem.

És szerintem nem is drága... pl az én lencsém 3 hónapra 5500 ft. Simán megéri.

2014. aug. 13. 17:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Hogy melyik jobb, az csak akkor fog eldőlni, ha ki fogja próbálni a kontaktlencsét. Amúgy az illesztő fogja javasolni, hogy legyen szemüvege is. Mert ha mondjuk begyullad a szeme, vagy pollenallergiás akkor tilos a lencsét a szembe tenni.

Kedves utolsó válaszírónak csak annyit üzennék, a kontaktlencse tisztítás sokkal fontosabb napi teendő, mint a szemüveg, mert ha ez elmarad, akkor könnyen megfertőzhetjük a szemünket a kontaktlencsével bevitt baktériumokkal.

2014. aug. 14. 16:17
 5/10 Laylah ***** válasza:

Paffy: vannak lencsék, amik akár egy hónapi folyamatos viselésre is alkalmasak, azokat elég csak igény esetén tisztítani (mert ugye nem árt hetente-kéthetente egy éjszakára kivenni).

Jómagam is elég rossz látással rendelkezem, 10 éves korom óta volt szemüvegem (most 24 vagyok), és januártól van kontaktlencsém. Ezerszer jobb, bár két különféle lencse kell, mert az egyik szemem még cilinderes is. Így egy fél évnyi adag ára 23 ezer körül van (ez folyamatos hordásra alkalmas lencse), de kb. egy héttel túl lehet hordani minden kellemetlenség nélkül egy-egy lencsét, és akkor már nyertél rajta +1,5 hónapot.

Ha azonban a két szemed egyforma, de legalábbis nem cilinderes, sokkal olcsóbban meg lehet úszni.

Szemüveg mellett már nem is nagyon tudok mit felhozni. A lencse mellett viszont nagyon sokat, pl. tudsz hordani napszemüveget, nem kell folyton vigyázni rá (kivenni-betenni pár másodperc, kivéve meg tokban van, ugyebár), nem törik el, teljes látásélményt ad (nem szorít keretek közé), na meg ahogy említették már, a legtöbb ember jobban néz ki szemüveg nélkül. :) Egyetlen dolog, amiről le kellett mondanom mellette, az a szemdörzsölés volt (illetve lágyan, óvatosan lehet, de máshogy elcsúszhat a lencse, amit kicsit körülményes lehet kiszedni). :)

2014. aug. 15. 11:58
 6/10 anonim válasza:

Kontaktlencse hátrány hogy nem sokáig tudod hordani, ha száraz a szemed. Pl ha valaki sokat ül monitor előtt, keveset pislog, a nap végére nem igazán kényelmes viselet.

Ha valami belemegy a szemedbe (por, bogár, szempilla) akkor elég problémás a kiszedés ha éppen nincs nálad kontaktlencse tartó, tároló folyadék.

2014. aug. 20. 10:26
 7/10 anonim válasza:
en lencses vagyok.Volt szemüvegem is.Több eve mar hogy lencset hasznalok es nagyon bele lehet jönni. Nekem nem gond ha eppen belerepül a szemembe egy bogar vagy eppen egy szempilla belemegy mert total ne a lencsere megy ra de ha megis akkor is könnyeden le lehet szedni hiszen ha a lencsere kerül ra a piszok az nem szur..ha meg nem akkor a szemüveg viselese mellett is es a lencsevel is ugyanolyan hülye erzes ha belemegy a szembe..de mindket esetben kiszedhetö termeszetesen, vagyis total mindegy ilyen esetben hogy eppen lencsed van-e vagy szemüveged.Ha lencsed van eszre sem veszed hogy szemüveges vagy..ha eppen egy pillanatra kiszarad a szemed akkor becsukod majd lass csodat ismet nedves a lencse :) semmi hatranya nincs a lencsenek ha eppen nem vagy ra allergias :) arrol nem is beszelve hogy a szemüveg nem mindenkinek all jol.. a lencse dragabb ha azt vesszük evente mintha megveszek egy szemüveget aztan 4 evig azzal elvagyok..Nade az is karcolodhat vagy barmi törtenhet vele igyaztan azt is lehet hogy evente ki kell cserelni..szoval en azt mondom hogy szinte majdnem mindegy arban hogy melyiket hasznalod, viszont viseles szempontjabol en CSAKIS a lencset ajanlom!!!!
2014. aug. 20. 19:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem kell egyik sem, szemtornával megjavítható a szem, amit 100 éve tudunk, csakhogy szemüveget eladni akkora biznisz, hogy erről hallgat az összes szem"orvos" meg optikus.

Bizonyos William Bates volt, aki erre rájött.

2014. aug. 20. 23:35
 9/10 anonim válasza:

nekem kb 5 évig bírta a szemem a lencsét és ereződni kezdett..

előnyök: nem látszik,nem zavar a keret

hátrányok:idegentest a szemedben,vigyázni kell,mert könnyen begyulladhat a szemed,ha koszlott kézzel turkászod,veszed ki,nem tisztítod,túl hordod, néha kiszárad és rátapad a szemedre mint morrisonsba arab a seggre, elvesztheted6kiesik és kárbavész

szemüveg: sminkelni kell hozzá(szerintem)

zavaró a keret,hogy nem vehetsz fel bármit

viszont sexi is lehet,vizsgákra ajánlani tudom

de úgyis kell szemüveg és lencse is,mert pl otthonra nem hordhatsz napi 20 órában lencsét, váltogasd.

2014. aug. 22. 00:54
 10/10 anonim válasza:
Mondjuk Az Teny hogy van Aki nem birja a lencset.De Akinek bevalt Annak semmi gondja vele..necken sincs bajom vele es birja a szemem
2014. aug. 22. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!