A kontaktlencsének milyen káros hatásai lehetnek hosszútávon? Egészségügyileg jobb vagy rosszabb, mint a szemüveg?
14 vagyok, az egyik szemem mínuszos (3-4, jelenleg nem tudom pontosan), a másik pluszos (2-3 körül). Eddig szemüveget (olyat, ami nem javít hosszútávon a látáson, csupán élesebben látok vele) hordtam, viszont mostanra (10 hónap elteltével) rosszabbul látok vele, és a kontaktlencsén gondolkodom, mivel szerintem sokkal praktikusabb, nem párásodik, nem koszosodik, stb., viszont a szüleim nem igazán engedik, mert szerintük károsabb, vagy nem tudom. Az orvos szerint 18 éves koromig még folyamatosan romolhat (sőt, szinte biztosan fog is), ezért még nem tud olyan szemüveget adni, ami javít a látásomon.
Így nem mindegy, hogy kontaktlencsét vagy szemüveget hordok, ha úgyis csak azért hordom, hogy lássak vele, és nem azért, hogy javítson a szememen?
Illetve lehetnek a kontaktlencsének hosszútávon (ha ennyi idősen kezdem el hordani, és a későbbiekben is kontaktlencsét használok) káros következményei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!