Ti hol veszitek a kontaktlencsét?
A múlt hónapban határoztam el hogy én bizony nem hordom tovább a szemüvegem.Bementem az ofotértbe és kaptam is tőlük egy egy hónapos próbalencsét, melynek időtartalma hamarosan lejár.Nézegettem náluk az árakat és bizony a neten feleannyiért majdnem jobb minőségű lencsét adnak.A pénzt sajnos én sem a fák lombjáról szedem,szóval nem sok van.
Még egy kérdés:Mi a különbség a három típus között,honnan tudom nekem melyik van?
Szférikus ("normál") lencse
Tórikus kontaktlencse
Multifokális kontaktlencse
Egy probléma van hogy most nyár van és nincs akció,és nem tavasz, a lencse pedig most kellene :) tudod mikor 24 000 Ft-re jön ki a lencse fél évre mellette még rám sóznak havi 3000-ért folyadékot(90ml) az szerintem nem fasza.Egy évente azt az 5000Ft-t pedig a szemvizsgálatért csak csak kibírom.
Neten 3000-ért már 300ml-s folyadékot adnak és 24000 helyett 14000 körülire jön ki a lencse fél évre.
Ha megnézem valahol az "ingyenes szemvizsgálat" nem valami ingyenes.:)
Köszi a válaszod és várom a többiekét is :)
lencsek.hu
Feleannyiért veszem a lencsét, mint az Ofotértnál van, folyadékot meg 60%-ért kb.
Vizsgálat 2500 Ft.
De most már 25 éve ugyanazt a lencsecsaládot hordom, szép a szemem, nem kell váltani lencsét, nem kell kontrollra menni gyakran, szóval így vagyunk.:)
Ezekre is válaszol valaki,mert ezt nem tartalmazza a szemvizsgálati lap és rosszat nem szeretnék venni.Mi a különbség?
Szférikus ("normál") lencse
Tórikus kontaktlencse
Multifokális kontaktlencse
A tórikus lencse annak kell, aki nemcsak rövidlátó vagy távollátó, de még astigmiás is.
A multifokális annak kell, aki eredetileg rövidlátó, de az öregszeműség miatt közelre más dioptriaszámúlencsére van szüksége.
Kaptam papírt,minden rajta van csak ez a 3 dolog nem volt:)
Elméletileg ma jön a lencse, már nagyon várom :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!