Látótérvizsgálatra hogyan tudnék felkészülni?
18 éves vagyok és kb 12 éve járok szemészetre, oviban azt mondták "túl nagy a szemem a többi gyerekhez képest" és elküldtek szemészetre ahol kiderült hogy nyílt zugú glaukómám azaz zöldhályogom van.
fél évente megpróbálnak látóteret készíteni de sehogy se tudom megcsinálni :S mindig ha leragasztják a szemem elkezdi szúrni a szemem a szempillám, ami a xalatan szemcsepptől még nagyobb és dúsabb lett mint volt (egyébként is sűrű és hosszú volt)szóval lehetetlen számomra normálisan megcsinálni a gépi látóteret, alig látok valamit abban a halvány sárgás területen felvillanó fényekből és ezért az van a papíromra írva hogy nagy a látótérkiesésem ami egyáltalán nem igaz mert már 3 éve nem rodok szemüveget és nagyon jól el tudom olvasni a táblát, igaz a bal szememmel az apró számokat/betűket kicsit homályosan látom de ez a legnagyobb bajom
a szemnyomásom is normális 15-18 között van mindig
szóval hogy tudnám megcsinálni a látóteret?
nyári munkára azért nem mehettem mert az üzemorvos nem fogadta el a papíromat "a nagyfokú látótérszűkület miatt"
azt elfelejtettem hogy szoktam látni pici kis sárga pontokat a szemem előtt ha sokáig nézek magam elé
mondtam az orvosnak de csak annyit mondott rá ha sikerül a látóteret megcsinálnom akkor tud mondani valamit
de pont emiatt nem tudom megcsinálni :S

Hát látótérkiesésed tényleg lehet, ha nem látod a felvillanó fényeket. Ennek nincsen köze ahhoz, hogy hány betűt tudsz elolvasni.
Szerintem próbáld meg nem túlparázni a dolgot, nézzed a területet és amikor látod a fényt, akkor nyomd a gombot. Aztán ami az eredmény, az az eredmény. Sajna a zöldhályog mocsok egy betegség, simán károsíthatta ezt.

Szia !
Látássérült vagyok, nekem is nagyon kevés már a megmaradt látóterem, azaz a periférikus látásom teljesen beszűkült.
Próbáld kérni, hogy ne ragasszák le a szemed, nekem nem szokták, persze pár éve voltam, elég volt csak befognom egyik kezemmel a szemem.
A látótér csökkenés azt jelenti, hogy nem látsz sem oldalra, sem alulra, felülre, csak középen van látótered,gondolom, csak azt látod, ami oda esik. Illetve állandóan körbe-körbe kell forgatnia az embernek a fejét, hogy ne ütközzön neki valaminek. Legalábbis nekem.
A Százalékot nem írtad, milyen fokú ez a látótér-szűkület, lehet, hogy talán Te azt gondolod, nem olyan vészes, de bizonyos munkák végzése esetén veszélyes lehet !
Előttem írták, a zöld hályog károsíthatta a szemed, ezért súlyosbodik a probléma, ezért ellenőrzik többször.
Nekem persze más a probléma, ezzel nem untatnálak, azt javaslom, hallgass az üzemorvosra, hé szükségét látja a vizsgálatnak.
Valóban, nem kell félni tőle, előre idegeskedni, hiszen nem fáj, csak kellemetlen egy kicsit.
De, ha szeretnél ott dolgozni, fuss neki még egyszer, és próbáld megbeszélni a vizsgálatot végző orvossal, nővérrel, hogy ne ragasszák be a szemed.
Hátha úgy is menni fog !
Együttérző szeretettel egy sorstársad.
látom a felvillanó fényeket, még akkor is ha nem kéne és pont ez a baj hogy emiatt értékelhetetlen a vizsgálatom
megpróbáltam már mindenhogy kérni a vizsgáló orvost/nővérkét de pont lesz*rják a betegeket mert 6x-os késésbe vannak a vizsgálatokkat, legutóbb mikor voltam a 9 órási látótérre váró nénike még 11kor ott ücsörgött a széken :S
azért nem írtam százalékot mert nincs feltüntetve a papíron csak az eredmény van amin a látóterem közepén és a külső széleken egy nagy fekete paca van körülötte pedig világosszürke és fehér
nincs baj a látásommal mert nagyon jól látok, csak ezt ezzel a vizsgálattal nem tudom bizonyítani mert nem tudom megcsinálni, mert irritál ha a szemem előtt van valami

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!