3 éve napi 5-8 órát ülök számitógép előtt. Szerintetek milyen állaőotban lehet a szemem?
Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 21:36
1/8 anonim válasza:
Miért nem mész el egy szemészetre?
Amúgy milyen monitorod van? CRT? LCD?
2/8 A kérdező kommentje:
LCD... háát inkább nem is merek elmenni :S
2010. jan. 7. 21:48
3/8 anonim válasza:
Ez egy érdekes kérdés, mert van olyan ismerősöm, aki már jóval régebb óta űzi ezt, de kiválóan lát, és csak akkor látom pirosabbnak a szemét, ha be van rúgva.
Másnak viszont valamiért jobban romlik a szeme. De ha nem vagy biztos benne, hogy milyen állapotban van, akkor a szemész valóban meg tudja mondani jobb esetben.
4/8 A kérdező kommentje:
voltam nem régen (kb. 1 eve) szemorvosnál..de akkor azert h nincs e szurke/zold halyog a szememen... mert h a tesomnak volt.. mamamnak volt..s elkuldtek engem h is h megvizgaljonak..s akkor kellett olvasni azokat betuket.. de viszont az utolso 2 sort mar vegkep nem lattam....az baj? s nem mondott a doki semmit..csak h nincs halyog a szememen......ha lett volna valami baj.. akkor mondta volna?
2010. jan. 7. 22:06
5/8 anonim válasza:
valóban érdekes kérdés, mert pl. én is relatíve sokat gépezek, napi szinten és bő egy éve van LCD monitorom, de (lekopogom) jók a szemeim, ha olvasni kell a táblát a legalsó sor is megy, szerintem ez inkább genetikai kérdés lehet szvsz
6/8 anonim válasza:
Szerintem ha az utolsó két sort nem látod, az még nem gáz. Az szerintem olyan 95% körüli látás lehet. Talán.
7/8 anonim válasza:
A szabály: 20 percenként fel kell állni a monitor elől és a távolba kell nézegetni rövid ideig. A szem kipirosodását az okozza, hogy a monitor előtt nem pislogunk, ezért erre figyelni kell. Akkor teljes a látás, ha a táblán a fekete vonalig lát az ember külön, mindkét szemével.Ha az utolsó 2 sor nem megy, azért az nem kerek.Egyébként egyéb bajt nem okoz a monitor nézése.
8/8 anonim válasza:
Én szemüveges vagyok(-3.75, -4.25 körül), sokat ülök a számítógép előtt több éve, de attól ugyanúgy látok, nem észlelem, hogy romlana.(CRT monitorom van...) Menj el szemészetre, és kérdezd meg szerintem, az a biztos ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!