Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen a kontaktlencse? (Több...

Milyen a kontaktlencse? (Több kérdés lent. )

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa elsőre? Mennyi idő hozzá szokni? Ha bogár vagy por megy véletlenül a szemembe az nagyon nagy baj és azt hogy lehet megszüntetni (persze lencse a szembe van)?

Nagyon sokba kerül?

Esténként ki kell szedni a szemből?

Azért érdekelnének, mert kontaktlencsét szeretnék, de lehet szemüveg marad majd, de tisztában szeretnék lenni a kontaktlencséről!

Minden tapasztalatot, tanácsot, véleményt várok.

Köszönöm előre is!

2014. júl. 7. 21:47
 1/4 anonim válasza:
Elsőre nem furcsa, inkább érdekes, teljesen más, mint a szemüveg. Ha por megy a szemedbe, akkor nagyon sűrűn pislogsz, utazó folyadék és tok nélkül nem tudsz mást csinálni. Az árat tekintve nem tartozik a legolcsóbb dolgok közé, de jó helyről vásárolva évente 40 ezer alatt meg lehet úszni, ami egy gagyibb szemüveg+keret kombó ára. Az, hogy ki kell-e venni esténként attól függ milyen fajta a lencse. Vannak sima napi/heti/kétheti/havi lencsék, amiket ajánlatos minden este kivenni és megtisztítani és vannak az ún. day&night lencsék, amiket hónap elején beraksz, majd hónap végén kiveszed. Ezek árban kicsit drágábbak a hagyományosnál, és szerintem nem éri meg, mert összesen kb 1 percet vesz igénybe reggel este a berakás, kivét, tisztítás. Nem túl rég óta, kb. két éve van lencsém, ég és föld a különbség a szemüveghez hasonlítva. Az elején kicsit szokatlan volt, volt vagy másfél óra mire be tudtam rakni, de most már sötétben tükör nélkül is megy szerencsére. Amire figyelni kell az a tisztaság, szép kis fertőzéseket lehet össze szedni, ha figyelmetlen vagy, a másik pedig az állandó vitakérdés, a túlhordás. Van, aki rendszeresen csinálja, van aki nem. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ér-e annyit a látása, hogy ilyenekkel szórakozzon. Remélem tudtam segíteni.
2014. júl. 8. 10:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha félsz a szemedhez érni akkor elég rossz érzés lesz elsőre. Én nagyon féltem... mondjuk ennek ellenére pár nap alatt megszoktam... addig 1-2 óra kellett hogy be tudjam rakni. Utána már percek alatt ment, mostmár így évek után elég néhány másodperc is, és nem félek a szememhez érni.

Ha bogár megy a szemedbe ugyanúgy kiszeded mint lencse nélkül tennéd... nálam gyakori az ilyen mert sokat bicajozok. Tükör mindig van nálam... ahogy kontaktlencse folyadék is, ha bármikor ki kéne venni, megtisztítani.

Nem kerül sokba szerintem, de ez attól is függ milyen lencse kell. Nekem 3 havi adag lencse van egy dobozban, és az kerül 5500 ft-ba.

Esténként ki kell venni a lencsét, de ez nem gond, mivel nem tart sokáig (csak az első pár napban).

Nekem sokkal jobban tetszik mint a szemüveg, mivel egész nap olyan érzés mintha semmi baja nem lenne a szememnek. Nincs idegesítő keret meg a többi nyűg ami a szemüveggel jár.

2014. júl. 8. 11:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Augusztusban megyek szemészetre..:/
2014. júl. 9. 06:44
 4/4 anonim válasza:
Nekem nagyon bevállt, egész nap rajtam van, csak alvásnál veszem ki, semmi problémám nincs vele, de ha először lesz kontaktlencsét akkor fokozatosan rá kell szoktatni a szemed, azthiszem nekem is úgy volt hogy első nap csak 2 órát lehetett bent, másnap 4-ot, aztán 6-at, utánna 8-at, valahogy így, de majd úgyis elmondja az optikus :)
2014. júl. 9. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!