Nővérem 15 éves és mostanában nagyon sokat romlott a szeme. Mit lehet ezellen tenni?
Nővéremnek egyik szeme 4.5, másik 5.5ös, (legalábbis a kontaklencse..Vagy nemigazán tudom ezeket..)és mostanában nagyon sokat romlott a szeme(15 éves), már másfél méterről nem ismeri fel az arcomat, ami elég durva...:(
Nagyon nagyon féltem mert mostanában ugye nagyon sokat romlott a helyzet a jobb szemével, és állítólag van egy műtét, ami ezt korrigálja, bár ugy tudom, hogy csak 18 év után..?Nem tudom mit tegyen, mert nagyon romlik a szeme,és nem tudom mi lesz 3 év mulva,hogy mennyit romlik/javul..Valami más megoldás??Nagyon félek,hogy valami baja lesz:( :( :\'( Mit lehet tenni???Amihez nem kell 3 évet várni..Azthiszem másodikos kora óta van szemüvege.:(
Én 19 vagyok,12 éves korom óta szemüveges ,mostanra -4 és -5-ös a dipotriám,az elmúlt egy évben különösen sokat romlott. A szemész azt mondta,hogy jobb lenne ha kontaktlencsét csináltatnék,mert a rövidlátást a szemgolyó növekedése okozza,és ha lencsét teszünk rá,akkor az lelassítja a növekedést,tehát ezek szerint kifejezetten jót tesz neki! Csak arra kell figyelni,hogy a lencse ne legyen bent napi 10 óránál többet,szóval mindenképpen szükség van mellette szemüvegre is.Egyébként 20-21 éves korig romlik a rövidlátók szeme, műtétre is csak ez után van lehetőség,ahogyan már írták.És idősebb korra elvileg javulni fog.
Valaki azt mondja,hogy nem jó rögtön erősebb szemüveget/lencsét csináltatni,ahogy egy kicsit (mondjuk negyed dioptriát) romlik a szem,mert akkor hozzászokik a szemed ahhoz,hogy rögtön erősebb dioptriát kap és így gyorsabban romlik.Megjegyzem,én ebben nem igazán hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!