Már nagyon régóta vörös a felső szemhéjam, illetve be van dagadva az alsó és felső szemhéjam is egyaránt. Mi lehet a gond?
Nagy valószínűséggel allergia a smink valamelyik összetevőjére. Részedre nincs más megoldás, mint orvos. SZTK-s, vagy alternatív.
Addig is próbáld a sminket minél kevesebbet használni, a szemed kammillával lemosni és valamilyen árnikás krémmel kezelni.
ugyanettő szenvedek és tudom a választ! az én orvosom is ugyanezt csinálta, csúnya kifejezéssel élve: le se tojta. adott egy krémet az használt, mert levitte, de ettől függetlenül újra kijön.
illatanyag allergia lehet. nekem az illatoktól jön ki. samponból a Cien márka (Lidl) beválik, nem hoz ki allergiát sem a sampon, sem a tusfürdő.
Hajlakkból Syoss, attól nincs allergiás tünetem.
Testápolók kizárva, talán a natúr Nivea maradhat.
Néhány parfüm is kizárva, nálam a Versace is kihozta a viszketést, bár a bőrpírt és a hámlást nem. Ami bevált: Playboy, Kenzo.
Körömlakk illalatától néha kijön, de hamar elmúlik, szintén ez a helyzet a körömlakklemosónál.
Hajhabtól szintén kijön. Az a sampon ami legkárosabb volt: Sauma. Azt használtam amikor hónapokig nem múlt el.
Tehát ne kend semmivel.
Azt tanácsolom, hogy mielőtt megveszel egy kozmetikai terméket, szagold meg. Én pár másodperc alatt érzem, hogy allergiás leszek-e rá, mert viszket a szemem, érzem az enyhébb tüneteket. De akár 1-2 perc is eltelhet.
Remélem tudtam segíteni! Ezeket mind 6 év alatt kellett kitapasztalnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!