Milyen a kontaktlencse?
Először elég kényelmetlen, de hamar olyan lesz, mint ha semmi nem lenne ott. Nálam mondjuk okoz némi szemszárazságot, de kibírható. Ha jól megcsinálják, tehát normálisan a szemedre szabják nem esik ki, nem csúszik félre.
Lényeg, hogy ha megkapod, próbáld szokni, mert nyilván kell. Optikában először megmutatják, hogy kell, aztán napi rutinná válik a felvétele, levétele. Ha suliba kell, akkor ott hord, ha haza mész, akkor cseréld szemüvegre. Először esetleg csak hétvégén hord, ill. vigyél a suliba magaddal szemüveget, meg a kis tartóját folyadékkal, ha ki kell venned, legyen hova tenni, de utána láss is! Hajrá!
Félrecsúszhat, ha nagyon vakarod, de erre oda kell figyelni. Kiesni nem fog, hacsak nem pocsék a kontaktlencse, de normális helyen ez nem történik meg.
Nekem egy hete van, néha észre sem veszem hogy bent van. Meg több szabadságot ad mint a szemüveg.
Több éve van lencsém, soha semmilyen gond nem volt vele, se nem csúszik el a helyéről, se nem esik ki. Még ha dörzsölöm a szemem akkor sem.
Amúgy nem érezni egy jófajta lencsét, ami tökéletesen a szemedre való. Nekem elsőre az optikus rossz görbületűt adott, na azt éreztem kicsit, de utána kaptam egy jót és azt már el is felejtem sokszor hogy a szememben van, mert semmit nem érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!