Kecskeméten van lézeres szemműtét? Megéri csináltatni most? Vagy megy lejjebb az ára szerintetek?
A közelben lakok és ha végre összegyűlik a pénz és alkalmas vagyok rá, meg fogom műttetni a szemem, de nem Kecskeméten. Még ha lenne is itt ilyen műtét, a budapesti helyek jóval tapasztatlabbak, hozzáértőbbek és lehetne még folytatni sokáig. Mégis csak az ember szeme, inkább utazok egy csomót egy olyan helyre ahol a 30-40-50 ezredik sikeres kezelésen vannak túl, mint egy közelebb lévő helyen, ahol még mondjuk csak 1000 sikeres kezelés volt.
Olvastam sokat a témában és inkább pozítívabbak a tapsztalatok mint negatívak. Sokan írják, hogy szinte borzalmas az első néhány nap, de folyamatosan jobb lesz. Rengeteg előnye van a szemüveg/kontaktlencse nélküli életnek. Sok év távlatából is azt írják, teljesen megérte és akár újra megműttetnék a szemüket. Én kontaktlencsét használok, ez 20 évre már milliós összegre is rúghat akár, míg a szemmütét egy csak egy "párszázas", aztán nem kell többet kontaktlencsére meg szemüvegre költeni.
280E (280ft-ból (te írtad! :D) meg még jól sem lehet lakni) nem elég csak szinte magára műtétre. Kell egy csomó szemcsepp meg ilyesmi, azoknak is ára van. Hasonlítani lehetne akár az autóvásárláshoz. Van 400E Ft-od, veszel egy autót ennyiért, aztám már nincs pénz átiratásra, eredetesiségvizsgára meg egy csomó egyéb fizetnivalóra, de akkor még nem nézetted át, hogy mit kell cserélni/javítani rajta. Nem tudom mennyivel, de valamivel több kell, hogy az utazás, szemcseppek és egyebek költségét fedezni tudd.
Azon a helyen ahol tervezem a műtétét, van mód ingyenes alkalmassági vizsgálatra. Még a pénz közel sincs meg, de a vizsgálatra valamikor a nyáron időt akarok szakítani. Olvastam én ilyet is, hogy 10 emberből 4-5 alkalmas csak, és ha éppen nem volnék az, rossz lesz rádöbbenni mikor már nem a pénz, hanem az alkalmasság választ el a műtéttől.
Egyébként szerintem nem fog lentebb menni az ára, a felfelé mozduláshoz azonban minden esély megvan, de előre ezt sosem lehet tudni.
Az első válaszadó valószínűleg soha nem volt még szemüveges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!