Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A vékonyított lencsénél nem...

A vékonyított lencsénél nem látszik nagyobbnak a szem?

Figyelt kérdés
Akinek már gyenge a szeme és vastag lencséje van annak nagynak látszik a szeme ha ránézel úgy hogy rajta van a szemüveg és ez sztem elég bénán éz ki. Én is ettől tartok ha még erősebb lesz a szemüvegem akkor nekem is ilyen nagynak látszódik majd a szemgolyóm ha valaki rámnéz.
2009. dec. 14. 08:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem így van. Nekem -2 és -1.75 a szemüvegem, és NEM tudom vékonyított lencsével csináltatni, mert azt mondják folyton, hogy nem annyira erős a dioptria.

És ha azokra gondolsz, amilyenre én, szerintem olyat normális optikában nem csinálnak.:D

Sok barátnőmnek van erős szemüvege, az egyik konkrétan annyira vaksi, hogy ha nincs rajta szemüveg, kézen fogva kell vezetni. Még neki sincs komikusan vicces szenüvege.

2009. dec. 14. 09:07
 2/12 anonim ***** válasza:
nekem 2,75 és 3-as,vékonyított lencsém van,és nem látszik nagynak a szemem meg semmi.ezek a modern szemüvegek nem olyanok..
2009. dec. 14. 14:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Az semmi, az enyém 3,5 dioptriás, az h minusz vagy nem azt nem tudom de rövidlátó vagyok.
2009. dec. 14. 19:50
 4/12 anonim válasza:
nekem +2.5 a lencsém és vékonyitot és nem lácik nagynak a szemem meg lehet müanyag lencsét kérni azt könyeben eltudják vékonyitani mint az uveget
2009. dec. 15. 18:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Az enyémnél sem, de mi van mondjuk egy 5 dioptriásnál?
2009. dec. 15. 19:14
 6/12 anonim válasza:
Nekem mutattak egy papírt volt rajta 4-5 féle vékonyított üveg.Minél vékonyabb annál drágább.
2009. dec. 16. 00:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy drágább de engem az érdekel hogy vékony lencsénél nagyobbnak látszik e a szem ha rámnéznek.
2009. dec. 16. 07:13
 8/12 anonim válasza:
nem lácik nagyobnak minél vastagab anál nagyobb bene a szem
2009. dec. 16. 10:49
 9/12 A kérdező kommentje:
thx utolsó válaszoló, erre voltam kíváncsi
2009. dec. 17. 07:25
 10/12 anonim válasza:
a kis tudatlanoknak jelzem, hog a minuszos lencse kicsinyíti, míg a plusszos nagyítja a szemet, tehát ha minuszos lencséd van, abban sehogy sem lesz nagyobb a szemed. nekem minuszos a lencsém, -4es, és alapbol is nagy a szemem...ha felnagyítaná a szemüveg, már rég rossz lenne... :D:D
2009. dec. 22. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!