Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi különbség van a jobb...

Mi különbség van a jobb illetve bal szemre készült kontaktlencse között?

Figyelt kérdés
2014. febr. 9. 16:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve még egy kérdés: a divat kontaktlencsékből hogy lehet, hogy egy "típus" készül? Gondolok itt például a görbületre.. A divat lencséknél mindegy, hogy valaki egyébként 8,5öset vagy 9eset hord?
2014. febr. 9. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Semmi különbség nincs köztük, ha ugyanaz a dioptria, akkor mindegy, hogy melyik szembe melyik megy.

A divat lencséket nem éri meg mindenféle görbületben gyártani, mert úgyse vesznek annyit. Nah meg azt nem hordod évekig.

2014. febr. 9. 18:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszi. :) Csak a normál lencséknél annyira mondják, hogy így meg úgy fontos a görbület, ennyi erővel akkor abból is olyat vesz az ember, amilyet akar... :) Mármint ha csak alkalmanként hord lencsét.
2014. febr. 9. 18:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Jahm, igaz. De ha már az ember kontaktlencsés, akkor már a megfelelő görbületet veszi, hiszen nem akar bajt :D
2014. febr. 9. 18:39
 5/10 anonim ***** válasza:

azon érdemes elgondolkodnod,hogy szemészdoki miért nincs kontaktlencsével?

hmm?

na ugye ugye.komoly oka van ám ennek!

2014. febr. 11. 12:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én szemészdokim kontaktlencsés. Nah, nah, nah? :D
2014. febr. 11. 12:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát ezen még sosem gondolkodtam... :) De ha elkezdenék "nyomozni" az ismerőseimközött, szerintem én magam is meglepődnék, hány kontaktlencsés van... Ma már annyira mindennapi.. Amúgy meg egy szemészdokiról hogy állapítod meg, van-e kontaktlencséje?
2014. febr. 11. 15:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Mivel lencsés vagyok, így közelről ki tudom szúrni, ha valaki szintúgy lencsés. Amikor meg a gépnél vagyok és írogat, akkor látom.
2014. febr. 11. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:

nehogy félreértés legyen-nincs azzal semmi gond ha valaki kontaktlencsés....csak a "szakember" az nagyon jól tudja azt amit kell.és ha lehet soha nem fog lencsét hordani hanem felböki az orrára a szemüveget.:)))

amikor sportolás bázmizés közben a szemüveg zavaró-naná akkor lencse-

amugy meg ha abban érzed jól magad-akkor is.

nem más mint esztétika,és választási lehetőség azoknak akik hiúságból szeretnék hordani.

mindenki kedve szerint-választhat.

2014. febr. 12. 09:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Meséld már el mit tudnak annyira a szakemberek...
2014. febr. 12. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!