Normális, ha a szemüvegem széle torzít?
Hmm, pedig pont ezen gondolkoztam, mikor észrevettem, hogy torzít, hogy talán mégis a magasabb törésmutatójút kellett volna választani, de akkor ezek szerint azzal se jártam volna jobban.
Én amúgy úgy vagyok vele, hogy azért hordok szemüveget, mert szeretnék jól látni, innentől kezdve meg másodlagos, hogy milyen vastag a lencse. Mert most tök jó, hogy nézegethetem, hogy de szép vékony lett, ha a látásomat zavarja a torzítás. Inkább legyen akkor egy kicsit vastagabb, 1-2 mm már nem érdekel, de lássak vele jól. A régi szemüvegem kb. 10 éves, és akkor még "csak" -5-ös lencse kellett, nem is volt ennyire levékonyítva, viszont akármelyik pontjára nézek, ugyanolyan élesen és torzítás nélkül látom a dolgokat. Nekem amúgy szemüveg elsősorban otthoni használatra kéne, esetleg néha vezetéshez, vagy ha leugrom a sarki közértbe, akkor ne kelljen beraknom a kontaktlencsét, szóval ezért is érdekel kevésbé az esztétikai oldala. Vezetéshez viszont így szerintem nem merném használni, mert ha kicsit balra nézek, duplán látok, és azért az balesetveszélyes lehet.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az ismerősöd végül milyen lencsét kapott, ami jó is lett neki?
Én a Zeiss-hez is mentem, írtam nekik, nem egy levelet, válaszoltak, hogy szokni kell, stb..
De nekem pl. már visszajött, hogy jól van becsiszolva és jó a lencse is. Az a baj,hogy én nem látok vele normálisan.
Nem jó konfliktusban lenni mással, de tényleg az a helyzet,ami a kedves kérdezőnél is, hogy egyszerűen nem merem felvenni semmilyen közlekedési eszközhöz, még bringára se, nem hogy autóhoz meg motorra. Így is gyalog olyan, mintha 2 feles lenne bennem.
Nem, sajnos nem tudom milyenre cserélték ki neki, balhézott, ott hagyatták vele, szép magyar kifejezéssel, és szó nélkül csere. De én azt hiszem, akármit is mondanak az optikában, egy jó szakembernek tudni kell a probléma okát, és azt is,hogy milyen lencse lenne jó.
Egyébként egy az egybe ugyanezért vettem én is, mint Te! Otthon, néha vezetéshez. Egyébként még olvasáshoz is kényelmetlen, mert a középpont felől fokozatosan és folyamatosan szétfolynak a betűk is. Nem mondom, hogy abszolút nem tudom elolvasni, de a látásélesség nagyon észrevehetően torzul, még egy kis szemmozdulatra is. A tárgyak ide-oda torzításáról meg ne is beszéljünk.
Nem tudom, így belegondolva nem fogom annyiban hagyni, nem ezért fizettem, és tényleg nem a rosszindulat vezet, meg az, hogy kibabráljak az optikával. Szerintem mindketten csak azt szeretnénk,hogy jól lássunk vele, ami a rendeltetése lenne a szemüvegnek.
Nekem bemérték a pupillámat, szóval elvileg ez sem lehet probléma.
Szerencsére mikor visszamentem ezzel a problémával, elég segítőkészek voltak az optikában és biztosítottak arról, hogy ha nem sikerül megszoknom a további két hétben, akkor nem fog így maradni a szemüveg. Remélem, hogy komolyan is gondolták. Persze először bevizsgálás, ami szerintem nálam se hoz majd semmi eredményt, aztán utána meglátjuk, hogy mi lesz. Túl könnyen nem fogom hagyni, az biztos. Bár én akciósan csináltattam, így "csak" 40 ezer volt, de azért az is elég sok pénz.
Amúgy olvasásnál nekem is elég zavaró, nem is tudtam sokáig olvasni vele, mert elkezdett fájni a fejem. Ha csak gépezek, tévézek vagy egyszerűen bambulok magam elé, akkor semmi probléma nincs vele, de azért azt nem szeretném, ha a jövőben csak ezen tevékenységekhez tudnám használni a szemüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!