Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek lehet belőle...

Szerintetek lehet belőle bármi probléma, ha éjjelre nem veszem ki a kontaktlencsémet?

Figyelt kérdés
Szerintetek lehet bármiféle következménye, ha éjjelre nem sűrűn veszem ki a kontaktlencsémet (havi 1x kb) de gyakrabban azért áttisztítom folyadékba áztatva, és van hogy reggel ha nagyon kivan száradva a szemem, csepegtetek bele kontaktlencse folyadékot [SUPER VISION PURITY-t]? ) egyébként azt mondta a szemész hogy nem gond ha el alszok benne, de ne gyakran. Igazából ez (iWear XRT Supreme) egy alvós kontaktlencse elvileg. Szerintetek?

2014. jan. 15. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Ahogy a szemész is mondta,nem baj ha havonta néhányszor elalszol benne,de amikor csak tudod vedd ki.
2014. jan. 16. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem max 1,2 alkalommal, de nem ajánlom. Az oxigén átereszrő képessége nem nagy, így terhelheti a szemet még alvás közben is. Ofotértes vagy?
2014. jan. 16. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Az enyém hasonló, havi max 6 éjszakát írnak rá.
2014. jan. 16. 23:10
 4/8 A kérdező kommentje:
igen, Ofotértes vagyok. De nem alszok benne rosszul, kényelmes, panaszom nincs rá különösebben. Későbbiekben lehet belőle szemproblémám? (megvakulás bármi ilyesmi)
2014. jan. 16. 23:12
 5/8 anonim ***** válasza:

# 2/4 es vagyok.

Nem erőltetném ezt az éjszakai alvást....

Ofotértről amúgy pont most derítettem ki egy jó kis sumákolást, pont iwear lencsével kapcsolatban.

2014. jan. 17. 13:11
 6/8 A kérdező kommentje:
még pedig?
2014. jan. 20. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
az iwear egyfajta fantázianév, amit ők adnak ki az eredeti lencsét átcsomagolva, nagyobb árréssel. szűkszavúan ennyi
2014. jan. 21. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez nem alvós lencse.

Vannak kifejezetten olyan lencsék, amikben lehet aludni. Két hetes/hetes lencsék.

Az enyém Acuvue Oasys. Ezt egy hétig folyamatosan, és utána egy éjszaka szünettel lehet hordani, vagy két hétig, de akkor minden nap, vagy legrosszabb esetben minden második nap ki kell venned.

Ha aludni akarsz benne, mert neked az kényelmes, hozzáteszem, nekem is, hiszen nem kell folyamatosan a szememben turizni reggel, és este, akkor ilyen típusú lencsét javaslok. Ez üzlettől függetlenül vehető, ofotértben is kell, hogy legyen.

Ezt kb. 4 éve használom, semmi gondom nincs vele, teljes mértékben elégedett vagyok vele, bár ha megnézem, hogy Johnsson termék, akkor el is várható tőle.

Szemedbe viszont nem feltétlenül kéne a kontaktlencse tisztító folyadékkal cseppentened. Tudom, nem irritálja, nem lesz tőle bajod, de én inkább a szemcseppet javaslom, mert tovább tart a komfortérzeted, meg egyebek.

Egy 15 ml-es üvegcsét már kapsz egy ezres körül.

[link]

Ezt az oldalt tudom neked javasolni. Itt utána tudsz nézni a lencséknek, melyik milyen tulajdonságokkal bír. Én pl innen rendelem a lencséimet is, meg a folyadékokat, cseppeket, nekem bevált.

Ha ezen az oldalon rákeresel, a viselési időnél arra kell, hogy rákoncentrálj, hogy kiterjesztett viselet. Ez a benne alvós lencse.

2014. jan. 23. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!