Kontaklencse folyadék kérdés?
Figyelt kérdés
Eddig mindig renu folyadékot használtam, jó drágán. Számít milyen a folyadék márkája? Két különböző lencsét használok (Soflens + iwear) és attól tartok, hogy az olcsóbb folyadék károsítaná a lencsét meg a szemem. Lehet csak a bolt sózza rám a drága folyadékot?2014. jan. 12. 14:44
1/2 anonim válasza:
hát szerintem nem tenné töntkre. ez olyan mint a Chanel boltba is bemész a legdrágább táskát mutatják meg mindig, vagy lehet csak tudják kivagyok és azért, na de mind1. szerintem ha kitalálták, nem lehet olyan hatású, hogy tönkre tenné a kontaklencséd vagy a szemed.
2/2 anonim válasza:
Megmondom őszintén, egy kontaktlencsét nem hasonlítanék egy táskához. A noname folyadékok összetétele ismeretlen. Pár éve volt egy botrány a renu moistureloc folyadékot betiltották, mert nem bizonyulrt elég hatékonynak a lencse fertőtlenítésébenn, és vakságot okozott. A Bausch cég komolyan vette, és még a megbontott folyadékot is kicserélet, még akko is ha nem volt blokk hozzá! Állítólag az egyik összetevője miatt nem tisztított úgy, mint a ma is kapható renu, ami kiválóan tisztít. Szóval én nem bíznék holmi rossman-os vagy dm-es folyadékban, hisz ezek szerintem nem olyan megbízható cégek, akik mögött egy profi labor és sok éves kutató munka áll. Szerintem vagy optikában érdemes folyadékot venni, vagy a netről, de eredeti márkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!